VĮ „Regitra“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas neslėpė, kad įmonė sulaukia labai daug sutrikusių ir įpykusių vairuotojų skambučių, tačiau galiojantys teisės aktai neleidžia taikyti jokių nuolaidų.

„Mes matome, kad „teisėta“ ir „teisinga“ šiuo atveju nėra kartu, bet nieko negalime padaryti. Įstatyme nenurodyta, ką daryti su tais, kurie gavo pažymėjimus anksčiau. Vairuotojų lūkesčiai suprantami – kai jie laikė egzaminus, buvo žadama, kad po dvejų metų egzaminų kartoti nereiks“, - apgailestavo pašnekovas. Jis patikino LŽ laukiantis sprendimo iš Vidaus reikalų ministerijos (VRM).

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pripažino problemos rimtumą ir VRM, atsakingai už vairuotojams išduodamus pažymėjimus, siūlė kompromisinį sprendimą: nuo egzamino atleisti ne visus, o tik vyresnius motociklininkus. R.Sinkevičius patvirtino kreipęsis į VRM ir pasiūlęs nustatyti, kad 24 metų ir vyresniems vairuotojams, kurie bent dvejus metus važinėjo mažos galios motociklu, pažymėjimai būtų keičiami netaikant reikalavimo laikyti praktinio vairavimo egzaminą.

DELFI primena, kad įsigaliojus Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimams, asmenys nuo šių metų sausio 19 d. gali įgyti teisę vairuoti A kategorijos transporto priemones nuo 24-erių metų arba nuo 20 metų, jei jie turi dvejų metų A2 kategorijos motorinių transporto priemonių vairavimo patirtį ir išlaiko praktinį egzaminą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)