Suprantu, kad rizikuoju, bet vis tik norėčiau pastebėti keletą niuansų ir detalių, kuriomis ši plunksnos sesė grindžia savo nuomonę.

Pirmiausia - išvedžiojimai apie Trispalvę. Visų pirma, norėčiau pastebėti, kad Trispalvė (...) yra Lietuvos Valstybės vėliava, tuo pačiu ir kiekvieno jos piliečio vėliava, nepriklausomai kokios tautybės ar kilmės jis yra. Taigi teiginius apie „Trispalvę - kaip kiekvieno lietuvio vėliavą“ - galima būtų gerokai praplėsti ir papildyti. O kalbant apie eitynių Vilniaus Gedimino prospekte problemą, reikėtų pastebėti, kad Vilniaus savivaldybė uždraudė ne Trispalvę ar kokias kitokias vėliavas, bet agresyvias, provokuojančias ir miesto tvarką pažeidžiančias eitynes.

(...) Dar norėčiau suabejoti „iš siaubo šiurpstančios“ publicistės pareiškimu - esą „eiti su Trispalve pagrindinėmis Vilniaus gatvėmis jau reikia leidimo? Jeigu eisi su valstybine vėliava, pribėgs ginkluotas policininkas, uždarys į areštinę, o teisėjas skirs parų?“. Esu įsitikinęs, kad čia tik ponios N.Venckienės tuščios šnekos - jei žmogus su trispalve eis Vilniaus gatvėmis jam tikrai nieko neatsitiks. Priešingai, jis sulauks daugybės pritarimo šypsenų. Bet jei būriui agresyviai nusiteikusių veikėjų Trispalvė tampa tik priedanga skleisti neapykantos, nihilizmo ir pykčio purslus aplinkiniams ant galvų - tikrai nemanau, kad policija turėtų likti nuošalyje. Ir Trispalvė čia niekuo dėta.

Dar man nepatiko ponios N.Venckienės pareiškimai apie Vilniaus merą. Nesikuklindama N. Venckienė pareiškė, kad - „perfrazuodama kai kuriuos mūsų valstybės politikos senbuvius drįsčiau paklausti – ar Vilniaus meras nėra Kremliaus agentas? O gal jis dirba Baltarusijos prezidentui Aleksandrui Lukašenkai, kuris savo šalies žmonėms jau keliolika metų neleidžia viešai demonstruoti tautinių vėliavų, o išdrįsusius – lupa guminėmis lazdomis, sodina į kalėjimus“.

Gali meras patikti, gali kam nors ir nepatikti dėl kokių nors priežaščių, bet jis tiesiogiai atsakingas už tvarką Vilniuje ir todėl , kaip sakoma, nereikia maišyti „tiltų su miltais“ - tokie ponios N.Venckienės pareiškimai man panašūs į samprotavimus - „kas ne su mumis, tas - Lietuvos priešas ir rusų agentas, ir t.t.“.

Vilnius, ponios N.Venckienės žiniai, turi taisykles, apsprendžiančias renginių, tame tarpe mitingų, eisenų ir demonstracijų rengimą mieste. Šių taisyklių privalo laikytis visų renginių organizatoriai ir dalyviai, netgi Signatarai ir Seimo nariai. Šios taisyklės egzistuoja kelioliką metų ir iš esmės nesikeičia keičiantis merams. Taigi dar pasikartosiu - tokie ponios N.Venckienes pareiškimai apie Vilniaus merą – man atrodo švelniai tariant keisti .

Ir galiausiai - apie policinės valstybės baubą , kuriuo čia visus gąsdina ponia Seimo narė. Tai man primena dar vieną patarlęapie įžūlų žmogų, kuris pats muša, pats ir rėkia. Žinome priežastis, dėl kurių ponia N.Venckienė nejaučia simpatijos policijai, bet policijos vaidmuo agresyvių nuotaikų ir nusiteikimų eitynėse Vilniuje - su tuo neturi nieko bendro. Taip pat sėkmingai galima piktintis policijos pajėgomis krepšinio ar futbolo varžybų metu.

Pats policijos dalyvavimas, mano manymu, priešingai, nei teigia ponia N.Venckienė - tai toli gražu nėra „policinė valstybė“, taip pat neturi nieko bendro nei su smurtu ar su kitokiomis baisybėmis, garsinamomis ponios N.Venskienės rašinyje. Suprantama, metęs į policininką akmenį ar butelį bet kas rizikuoja sulaukti atsako - sulaikymo, administracinės ar baudžiamosios atsakomybės - ir tai nepriklausomai, ar laiko rankoje trispalvę ar ne.

Gali nemėgti valdžioje esančių žmonių, gali nepatikti jų daromi sprendimai, bet tuomet apie tai ir reiktų kalbėti, nepaniojant nei Lietuvos vardo, nei Trispalvės, nei kitų Valstybės simbolių, juo labiau jų sąvintis (...).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!