Retro stilius interjere ir vėl grįžta į madą: dizaineriai siūlo psichodelinius 8-ojo dešimtmečio raštus, 6-ajam dešimtmečiui būdingus didelius šviestuvus ir apvalias formas! Štai patarimai, kaip šiuo stiliumi dekoruoti šiuolaikinius namus.

Ryškios spalvos ir raštai: retro stiliaus namai žavi ryškiomis spalvomis ir drąsiais raštais. Rinkitės stambiais raštais margintus tapetus ir ryškius audinius (kilimus, užuolaidas), bet nepersistenkite su spalvų gausa, nes kambarys atrodys netvarkingas ir nejaukus.

Subtilios užuominos į retro stilių: jei norite, kad namuose tvyrotų tik subtilus retro stiliaus dvelksmas, rinkitės smulkesnius raštus (pavyzdžiui, pasikartojančius geometrinius). Ryškias spalvas keiskite pastelinėmis ar prigesintomis. Neperkraukite interjero raštais, rinkitės kiek neutralesnių spalvų baldus, grindis, tapetus. Maišykite ir derinkite spalvas ir raštus, kol būsite patenkinti rezultatu.

Modernūs retro stiliaus baldai: retro baldams būdingos apvalios, „banguojančios“ formos. Supirškite šias formas su moderniais odiniais audiniais, mediena bei lakuotais paviršiais, ir gausite tobulą santuoką. Internete ir sendaikčių parduotuvėse pasidairykite senų baldų, kuriuos galėtumėte perdažyti ir aptraukti naujais ryškesniais audiniais. Baldų parduotuvėse taip pat galite rasti naujų, bet senoviškai atrodančių baldų.

Modernus minimalizmas: jei jums artimesnis šis stilius, užteks vos kelių apvalių formų retro stiliaus akcentų. Neužgrūskite kambario baldais – tegul akys krypsta į kelis pagrindinius akcentus. Interjerui modernumo suteiks retro stiliaus pietų stalas ir virš jo kabantis įspūdingas šviestuvas. Raižyti medžio baldai tokiame interjere tikrai nederės. Moderniam retro stiliui būdingos laisvos, „tekančios“ formos.

Jei nusprendėte įrengti namus retro stiliumi, ieškokite įkvėpimo senuose filmuose, knygose, žurnaluose ir internete. Retro stiliaus akcentai pagyvins modernų interjerą ir privers pamiršti, kokiame laikmetyje gyvenate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)