Dar senovės Romos filosofas ir politikas Seneka yra pastebėjęs, kad „Laimingas gyvenimas yra toks, kuris neprieštarauja vidinei prigimčiai“. Todėl ilgas melo viešpatavimas, tiesos nebuvimas daro gyvenimą labai nelaimingu, nes melas ne tik nukreipia žmogų klystkeliais, bet sykiu kuria klaidingą, iškreiptą pasaulėžiūrą. Tai yra daug pavojingiau ir tada yra nepalyginamai sunkiau išeiti iš tamsybių, negu laikinai nukrypti nuo teisingo kelio.

Melas ir purvinas minios pavergimas formuoja tokią socialinę - politinę erdvę, kuri būtų garantija, kad tiesa ir teisingumas tokioje atmosferoje visada liktų visuomeninės kovos objektas ir rezultatas, kuris, žinoma, atitinka galingiausių ir finansiškai stipriausių interesus. Tokioje pasirenkamo teisingumo visuomenėje dvasinė krizė - neišvengiama. Nenuostabu, kad žmonės nori ir reikalauja savo atžvilgiu teisingumo, bet patys gyventi tiesa yra nelinkę.

Mano manymu, šiandieninėje Lietuvoje ne tik valdančiųjų akyse nesimato tiesos grožio, bet ir daugumos paprastų žmonių. Retai galiu pasigėrėti žmonių akyse tiesos grožiu. Kartais net atrodo, kad kai kurie paprasti žmonės nekenčia ir pavydi valdantiesiems vien todėl, kad patys negali valdžioje vogti ir yra priversti būti sąžiningais. Be abejo, apie daugumą to pasakyti negalima, bet tokių blogų apraiškų yra. Verta paminėti, kad teisumas yra ne tik nemeluojantys veidai, tiesos žodžiai ar šaukimasis teisingumo, bet ir teisingi požiūriai, pasaulėjauta, veiksmai bei, svarbiausia, gyvenimas tiesoje ir šviesoje.

Bet gera žinia ta, kad giliai visų žmonių širdyse dega tiesos liepsnelė, tik reikia duoti jai suliepsnoti. Suprantu, kada šmėkščioja problemos ir kaupiasi rūpesčiai bei sumaištis, nustojame matyti tą gėrį, kuris supa mus, ir matyti tuos teisingus kelius, kurie veda mus į šviesų rytojų. Tačiau vis vien tiesa turi galingai suliepsnoti kiekviename iš mūsų. Žinokime, kad esame svarbi Kūrėjo plano dalis, unikali dalelė žmonijos grandinėje, kuri tęsiasi nuo pasaulio sukūrimo iki Kūrėjo numatytos teisingos baigties.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!