„Labai džiaugiamės mūsų alumniečiais ir ypač Viktorija Folkyte, kuri šiuo metu studijuoja Oksforde ir telkia mokyklą baigusius žmones prisidėti prie gimnazijos garsinimo ir jos veiklos plėtros”, – DELFI sakė gimnazijos direktorius Raimondas Dambrauskas.

Pasak direktoriaus, užsienyje studijuojančių gimnazijos absolventų iniciatyva ir lėšomis gimnaziją apšviečia 200 elektrą taupančių lempučių, kurios, mokinių skaičiavimais, padės sutaupyti apie 9 tūkst. litų per metus. Absolventai įsteigė ir kasmet įteikia mokytojos Zitos Mockutės vardo premiją geriausiems gimnazijos skaitovams.

„Apie tai, kad bus pakeistas autobusų stotelės pavadinimas mes net nežinojome. Gal ir patys turėjome tuo pasirūpinti, nors J.Balčikonio gimnazijos vardas Lietuvoje ir Panevėžyje yra žinomas", – sakė R. Dambrauskas, iš Panevėžio savivaldybės gavęs pranešimą apie tai, kad V. Folkytės ir JBG alumnų prašymas autobusų stotelę pavadinti J. Balčikonio gimnazijos vardu bus patenkintas.

„Labai didžiuojamės savo mokiniais, kurie daro gerus darbus ir nebūtinai būdami Lietuvoje”, – pabrėžė J. Balčikonio gimnazijos direktorius.

Jo teigimu, JBG Alumni asociacija planuoja prisidėti prie modernaus gimnazijos aikštyno apsaugos, svarstoma galimybė dalį sumos pridėti gimnazijai perkant autobusiuką.

„Alumnai galvojo gimnazijai padovanoti ir naują skambutį, bet paskui, kaip matė užsienio universitetuose, pasiūlė galbūt iš viso jo atsisakyti: kabinetuose įrengti laikrodžius, kurie rodo vienodą laiką. Niekur aukštosiose mokyklose skambučių nėra, o mūsų vaikai – per vieną žingsnį nuo universiteto”, – atkreipė dėmesį direktorius.

Dar viena pradėta įgyvendinti idėja – saulės laikrodis ant gimnazijos sienos. „Gyvename skirtingose valstybėse, tačiau visus mus jungia šita gimnazija ir viena saulė, po kuria gyvename. Saulės laikrodis simboliškai jungtų tuos, kurie dabar mokosi gimnazijoje su absolventais”, – sakė R. Dambrauskas.

Pagrindinis 2010 metais įsteigtos JBG Alumni asociacijos tikslas – suvienyti gimnaziją baigusius abiturientus ir prisidėti prie J. Balčikonio gimnazijos veiklos plėtros.