Naujasis modelis pakeis „Jeep Liberty“, o tai reiškia, kad „Cherokee“ vardas sugrįžta į Šiaurės Amerikos rinką pirmą kartą nuo 2001 metų.

Sugrįžęs „Cherokee“ pasižymės prieštaringai vertinamu dizainu, kuris apjungs tradicinį „Jeep“ dizaino akcentus – kampuotas ratų arkas, iš septynių stačiakampių sudarytas groteles – bei modernaus stiliaus žibintus, kurie pritraukia daugiausiai dėmesio.

Vietoje grubios ir paprastos rėminės važiuoklės, kurią naudoja „Jeep Wrangler“ ir senasis „Cherokee“, naujasis modelis bus paremtas padidinta „Alfa Romeo Giulietta“ platforma, kuri taip pat naudojama ir „Dodge Dart“ modelyje.

Tikėtina, kad „Jeep Cherokee“ bus naudojamas 2.0 litrų keturių cilindrų variklis iš „Dodge Dart“ modelio, taip pat 1.75 litro turbininis benzininis variklis bei 2.0 JDTM „dyzelis“.

Jungtinių Valstijų rinkoje bus pristatyti modeliai su V6 benzininiu varikliu ir su naująja devynių pavarų automatine pavarų dėže. Taip pat bus galima rinktis priekiniai arba visų varančiųjų ratų sistemas.

Nepaisant to, kad „Jeep Cherokee“ bus sukurtas pagal naują platformą, teigiama, kad dėl aukštos prošvaisos bei dugno apsaugos visureigis vis tiek išlaikys įspūdį darančias bekelės savybes.

Naujasis „Jeep Cherokee“ bus pristatytas Niujorko automobilių parodoje kovo pabaigoje.