Vis dėlto, knygoje nekromantija atsiskleidžia kaip originali ir savarankiška magijos sistema, su savomis taisyklėmis ir ritualais, kurių pagrindinis herojus Aitonas mokysis pačioje nekromantijos širdyje - Citadelėje.

„Nekromanto kelias“ yra jauno autoriaus parašytas fantastinis nuotykių romanas, pasakojantis apie žmogų, atsidūrusį lūžio, kaitos taške - jo laukiančius nuotykius, išgyvenimus ir sprendimus. Juk karvedys Aitonas buvo nepalaužiamas kovotojas, legiono vadovas, kuris vieną dieną nusprendžia pailikti savo „senąjį aš“ ir iškeliauja ieškoti nuotykių. Tad knygą skaitai tarsi gerą detektyvą - užgniaužęs kvapą - nes nežinai, kas nauja lauks už kelių eilučių ar puslapio.

Knygoje „Nekromanto kelias“ bene labiausiai žavi iki smulkiausių detalių sukurtas magiškasis pasaulis ir kruopščiai aprašyti jo gyventojai, nuo žmonių iki fantastinių būtybių. Čia rasi netgi paslaptingųjų žemių žemėlapį, tad ir akimis gali sekti vietas, kur herojai keliavo ar kovėsi. Savo įtaigumu stilius primena paslapčių sklidiną Haruki Murakami kūrybą.

Tai - fantastika, todėl ir pasaulis, ir laikas čia yra išgalvoti. Tačiau kyla aliuzijų į istorinius viduramžių laikus, kai kova, garbė ir drąsa buvo vienos svarbiausių vertybių. Kovos scenų knygoje daug ir įvairių, jos visos detaliai aprašytos. Esi įtraukiamas ne prasčiau nei žiūrėdamas kovinį vaizdo filmą ar žaisdamas kompiuterinį žaidimą. Nejučia pajunti tarsi pats rankose laikytum sunkų magišką kalaviją.

Kas kelyje bus geresnis draugas: baltasis vilkas ar sutikta moteris? Ar būtina nuolat lieti kraują tam, kad išsaugotum taiką? Ar gali pabėgti nuo savo praeities, jei visi kiti tą praeitį prisimena? Tai tik keli šios knygos keliami klausimai. Tie, kas drąsiai keičia savo gyvenimą, joje atpažins save. Tie, kurie baiminasi, patirs daug nuotykių, net neiškeldami kojų iš namų. Ir vieniems, ir kitiems, perskaičiusiems knygą, nekromanto kelias taps savu keliu.