Maciai priešinosi sulaikomi - buvo panaudotas elektrošokas

Pasak DELFI šaltinių, incidentas įvyko pačioje arenoje, kai „Real“ krepšininkai judėjo tarnybinio išėjimo link. Arenoje tvarką turi palaikyti apsaugos darbuotojai, tad visa atsakomybė už saugumą arenoje tenka apsaugininkams.

Savo tatuiruotėmis išgarsėję broliai Normundas Macius ir Nauris Macius buvo iškart operatyviai sulaikyti atskubėjusių policijos pareigūnų, kuriems priešinosi. Pareigūnai panaudojo elektrošoką ir išvežė juos į Centro policijos komisariatą. N. ir N. Maciai sulaikyti 48 valandoms.

Rudy Fernandezas po užpuolimo Kaune, twitter @Currillo88 nuotr.

Nukentėjęs R. Fernandezas sėdo į „Real“ autobusą ir pajudėjo į oro uostą, o pareiškimą policijai už jį parašė vienas iš Madrido komandos atstovų.

DELFI šaltiniai teigė, kad nors smūgio ir būta gana stipraus, R. Fernandezas rimčiau nebuvo sužalotas - ispanui kiek sumuštas veidas, tačiau rimtesnių sužalojimų išvengta.

Veidas R. Fernandezui nebuvo prakirstas ir kraujo nebuvo. Teigiama, kad po smūgio R. Fernandezas kiek suvaidino, kad nukentėjo labai smarkiai.

Pateko į draudžiamą zoną?

Pagal vieną iš versijų, incidentą galėjo išprovokuoti ir pats krepšininkas – esą eidamas pro brolius R. Fernandezas kažką pasakė ir Maciai žaidėją užpuolė. Tačiau ši versija nėra patvirtinta.

Incidentas kilo prie pat apsaugos posto, o konfliktą turėjo užfiksuoti vaizdo stebėjimo kameros. Be to neaišku, kaip broliai Maciai atsidūrė zonoje, kur eiliniams sirgaliams patekti draudžiama. Prie tarnybinio išėjimo sirgaliai palydi į autobusą lipančius krepšininkus laukdami lauke. Ir ketvirtadienį lauke laukė kelios dešimtys „Real“ sirgalių. Tuo tarpu Maciai buvo arenos viduje.

Tvarką arenoje užtikrina privati apsaugos tarnyba. Tačiau apsaugininkams nepajėgus tinkamai atlikti savo darbo į pagalbą atskubėjo policijos pareigūnai, kuriems pavesta funkcija užtikrinti viešąją tvarką arenos prieigose.

DELFI žiniomis, išpuolį Maciai galėjo įvykdyti neblaivūs – esą nuo jų sklido alkoholio kvapas, tačiau nebuvo akivaizdžių ženklų, kad broliai buvo visiškai girti. Ar Maciai incidento metu buvo neblaivūs paaiškės atlikus atitinkamus tyrimus.

Nukentėjo ir R. Fernandezo apsauginis

Paaiškėjo, kad „Real“ klubas tikėjosi, kad kauniečiai gali pasistengti pakenkti R. Fernandezui, kuris pirmose rungtynėse Madride elgėsi nesportiškai ir provokavo Kšyštofą Lavrinovičų bei Paulių Jankūną, už ką jam net buvo skirta 3,5 tūkst. eurų bauda, todėl į Kauną su juo atvyko ir vienas apsauginis, tačiau jis ispano nuo nemalonumų neišgelbėjo.

Madrido ekipa oro uoste DELFI žurnalistams atsisakė plačiau pakomentuoti ketvirtadienio incidentą. Tačiau ispanų spaudoje pasirodė daugiau informacijos. Teigiama, kad kartu su R. Fernandezu nukentėjo ir jo apsauginis rusas, kuriam kliuvo į akį.

„Real“ Eurolygos reikalauja griežtų sankcijų „Žalgiriui“

„Real“ atstovai reikalauja, kad po šio incidento Eurolyga imtųsi drastiškų veiksmų, kad tokie įvykiai nebepasikartotų.

Primename, kad R. Fernandezui dėmesio netrūko ir per pačias ketvirtadienio rungtynes: dar prieš pat teisėjams išmetant ginčo kamuolį jis Kauno fanų buvo „pasveikintas“ kurtinančiu švilpimu, kuris nesiliovė ir viso mačo metu vos tik ispanas prisiliesdavo prie kamuolio. Be to, jo adresu skambėjo ir įžeidžiančios skanduotės bei šūksniai.

Iš viso susitikime R. Fernandezas surinko 11 taškų.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1791)