Pradėjus tirpti sniegui, pavasaris ne tik džiugina, bet ir primena senas bėdas. Du Kaune gyvenantys skaitytojai pasidalijo tuo, su kuo jiems dabar tenka susidurti kasdien – duobėtomis Kauno gatvėmis.

Vienas laikinosios sostinės gyventojas atkreipė dėmesį į gatvę, esančią prie Kalniečių prekybos centro. „Siūlome nuvykti prie Kalniečių PC esančio turgaus tarp Kalniečių PC ir Savanorių pr.407 ir pabandyti pasiekti toliau nuo Savanorių pr. esančių 393-401 (ypač - pastarojo) namų kiemus - 100 m kelio atkarpą galima įveikti tik tanku, nes šios krypties (keliu to nepavadinsi) duobės labiau primena net ne kraterius, bet likusias po karo duobes nuo aviacinių bombų“, - laiške rašė jis.

Skaitytojo užfiksuotose nuotraukose matyti, kad automobiliai norėdami išvengti duobių važiuoja šaligatviu ar veja. „Greitai jos taip pat nebus... Šiuo keliuku kasdien važiuoja ne tik minėtų ir kitų namų gyventojai, bet ir turgų bei paštą aptarnaujantys mašinos. Gal verta pirkti malūnsparnį?“, - ironizavo jis.

Tą pačią dieną nuotraukas, kur matyti duobėtos Kauno gatvės, atsiuntė ir kitas skaitytojas, gyvenantis Kauno Narsiečių rajone.

„Pavadinimas „Kauno valdininkai angelais save vadino“, nes jie gatvėmis jau nevažinėja, o skraidžioja ore arpadebesiais, - piktinosi jis. - Sovietiniais laikais Lietuva pasižymėjo geriausiais keliais, o įstojus į Europos sąjungą keliai pavirto į arimus. Gatvė nuotraukoje yra Kaune, Narsiečių rajone, centrinė rajono arterija - J. Petruičio gatvė, kur didžiausias eismo intensyvumas. Ir kiekvieną dieną pravažiuoja ja šimtai rajono gyventojų ir svečių. Suprantu, kad Kaune yra ir daugiau panašių gatvių, bet tikiuosi, gal pamatys valdininkai atsakingi už kelių priežiūrą ir atsiųs bent du kartus į mėnesį greiderį, keliams palyginti. Juk esam kauniečiai ir mokame visus mokesčius kaip ir visi kiti Kauno miesto gyventojai“.

DELFI komentaro apie duobėtų miesto gatvių tvarkymą pasiteiravo Kauno savivaldybės. Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad šiuo metu šaltu asfaltu taisomos tik avarinės, pačios pavojingiausios duobės, esančios Kauno miesto magistralinėse gatvėse ir gatvėse, kuriomis važiuoja viešasis transportas.

„Prasidėjus šiltajam sezonui, pirmiausiai bus tvarkomos pagrindinės gatves. Miesto gatvių būklė yra prasta, o finansinės galimybės – labai ribotos. Todėl prioritetą teikiame gatvėms, o ne įvažiavimams į kiemus. Žinoma, jeigu šįmet bus skirta lėšų įvažiavimų į kiemus tvarkymo darbams, nedelsiant organizuosime darbus“, - sakė jis.

Užfiksavote panašų vaizdą Kaune ar kitoje Lietuvos vietoje? Siųskite nuotraukas pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (507)