Gyventojus neramina ir tai, kad Vilniaus miesto savivaldybė, kurios iniciatyva ir vykdomi pakeitimai, delsia skelbti informaciją apie būsimus viešojo transporto maršrutus. Nors informacijos apie išnyksiančius maršrutus netrūksta. Tai kelia nerimą besinaudojantiems viešuoju transportu.

„Užpernai buvo paleistas 35A maršrutas, kuris turėjo užtikrinti susisiekimą su artimiausia mokslo įstaiga, esančia mūsų apylinkėse. Buvo panaikintas nepraėjus mėnesiui ir tai mums pablogino susisiekimą su artimiausia mokslo įstaiga ir darboviete mūsų apylinkėse. Taip pat tragiškas susisiekimas yra su darbovietėmis mieste, negalime dalyvauti ir mieste vykstančiuose renginiuose“, – problemas dėstė Vladimir.

Miesto autobusas, pasak gyventojų, jų vietovėje savaitgaliais kursuoja tik kas dvi valandas. O darbo dienomis nėra galimybių pasiekti net artimiausios šioje apylinkėje esančios mokslo įstaigos ir darbovietės, nes buvęs autobusų maršrutas panaikintas ir neatkurtas, o alternatyva nesuteikta.

Sužinoję apie nuo liepos mėnesio įvedamas naujoves viešojo transporto sistemoje, gyventojai sunerimo, kilo klausimų daugiau negu atsakymų, o į prašymus ir pasiūlymus Vilniaus miesto savivaldybė, anot keleivių, neatkreipia dėmesio, su vietiniais gyventojais eismo tvarkaraščių nederina.

Gyventojai taip pat sužinojo, kad gali būti, jog nuo liepos mėn. 1 d. bus naikinami 35 ir 76 miesto maršrutiniai autobusai taip pat M2-76 maršrutinio taksi maršrutas jų vietoje jų bus atkurtas 35A maršrutas ir vietoje autobusų važiuos 19 vietų sėdimų mikroautobusas. Ar jo eismo tvarkaraščiai bus suderinti su 36 ir 146 bei kitais autobusų išvykimo laikais? Kokiomis gatvėmis ir kokiose stotelėse jis sustos?

Gyventojai labiausiai neramūs, nes nežino, ar galios Vilniečio kortelė maršrutinių taksi maršrutuose, kada Vilniaus miesto savivaldybė planuoja informuoti ir paskelbti gyventojams, kokie bus naujieji maršrutai ir kurie bus panaikinti bei pakeisti. Kartu siūloma diskusija ir klausiama: kokia jūsų nuomonė apie šią pertvarką?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro pasiteiravo Vilniaus savivaldybės. Viešųjų ryšių atstovė Inga Šimanonytė portalui sakė, kad šiuo metu Viešojo transporto optimizavimo plano rengiamas ir specialistai nenori komentuoti atskirų maršrutų, kai jie dar yra tobulinami.

Primename, kas gyventojai DELFI Piliečiui dėl viešojo transporto reformų skundėsi ir anksčiau. Tuomet paprašius komentaro A. Nikitin pacitavo Vilniaus savivaldybės išplatintą pranešimą spaudai, kuriame nurodoma, kad sostinės savivaldybės ruošiamas viešojo transporto optimizavimo planas jau kovo pradžioje bus pateiktas visuomenės svarstymui – vilniečiai galės susipažinti su planuojamais greitaisiais maršrutais, taip pat informacija, kaip keisis kiti maršrutai, kaip dažnai jie važiuos.

Pasak siųsto pranešimo, vilniečiai galės teikti pasiūlymus ir pastabas šiam projektui. Šiuo metu, detaliai nagrinėjant keleivių srautus, baigiama ruošti atnaujinta miesto viešojo transporto schema, kuri ir bus pateikta svarstyti.

Pateiktame pranešime nurodyta, kad visame mieste veiks bendra bilieto sistema, todėl bet kurioje transporto priemonėje veiks „Vilniečio kortelė“, taip galios ir visos studentams, pensinio amžiaus žmonėms ar neįgaliesiems taikomos lengvatos.

Teigiama, kad naujieji maršrutai bus įvedami liepos 1 dieną – tuo metu, kai yra mažiausi keleivių srautai.