DELFI laišką parašęs skaitytojas, piktinosi, kad Pasakų parke nesaugomi medžiai. „Eidamas pro Vilniaus Lazdynų mikrorajono Pasakų parko miškelį pastebėjau tikrai nemažą dalį iškirstų medžių. Atrodė lyg būtų ruošiama vieta kokio nors kelio tiesimui“, - sakė jis.

Susidomėjęs, kodėl taip elgiamasi, jis užkalbino darbininkus. „Greta nukirstų medžių ruožo pastebėjau besidarbuojančius kirtėjus. Priėjęs paklausti, kodėl šie medžiai yra kertami, sulaukiau ne itin juokingo atsakymo. Buvo pašmaikštauta, kad šiame ruože iškils gyvenamieji namai ir vėliau su kolegomis dar pasijuokta buvo“, - prisiminė jis. Vis tik, vėliau darbų paskirtį jam patikslino,

„Piktai pažiūrėjus, gavau atsakymą, kad čia bus tiesiemas vamzdynas į nuotekų valyklą. Nors šalia yra takas, po kuriuo būtų galima tiesti vamzdyną, tačiau buvo pasirinktas ruožas visai šalia tako ir iškirsta tikrai nemaža medžių. Ar nebuvo įmanoma sugalvoti geresnio varianto, negu iškirsti begalę medžių?”, - klausė jis, patikslinęs, kad projektą įgyvendina „Vilniaus vandenys“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro pasiteiravo „Vilniaus vandenų“ Komunikacijos skyriaus specialistės Kristinos Kazakienės.

Ji patikslino, kad medžiai kertami ne dėl planuojamo tiesti vamzdyno. „Norėčiau patikslinti, kad jokio vamzdyno, einančio per Lazdynų Pasakų parką, UAB „Vilniaus vandenys“ neketina tiesti. Ten yra tvarkomi plotai, esantys nuotekų tinklų apsaugos zonose, kurios yra nustatytos Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu „DĖL SPECIALIŲJŲ ŽEMĖS IR MIŠKO NAUDOJIMO SĄLYGŲ PATVIRTINIMO“. Visi dokumentai, reikalingi šiems darbams vykdyti, yra suderinti, leidimai gauti“, - paaiškino ji.