Ketvirtfinalyje ji 6:4 įrodę savo pranašumą prieš italę Laurą Longo (3) ir tik pusfinalyje 4:6 nusileido į finalą patekusiai kroatei Ivanai Buden (7).

Mače dėl bronzos medalio Lietuvos lankininkė 6:4 įveikė Airijos sportininkę Melanie Lawther (13).

Kita šioje grupėje startavusi ir aštuoniolikta kvalifikacijoje buvusi lietuvė Inga Kizeliauskaitė pirmajame atkrintamųjų varžybų rate 0:6 pralaimėjo Julijai Oleksejenko (15) iš Latvijos ir pasidalijo 17-ąją poziciją.

Skriemulinių lankų vyrų grupėje 29-ą poziciją išvakarėse atrankoje užėmęs Vladas Šigauskas šešioliktfinalyje 2:6 nusileido ketvirtą vietą kvalifikacijoje užėmusiam ir ketvirtą vietą galutinėje rikiuotėje užėmusiam danui Martinui Damsbo, kuris praėjusių metų Europos pirmenybėse buvo antras, bei pasidalijo septynioliktą poziciją.

Vladas Šigauskas

Per porą žingsnių nuo medalio liko penktą vietą olimpinių lankų jaunimo merginų grupėje užėmusi Gerda Pociūnaitė.

Tik devyniolikta atrankoje buvusi lietuvė pirmajame atkrintamųjų varžybų rate 7:1 nugalėjo suomę Mirjam Tuokkola (14), aštuntfinalyje 6:4 privertė pasiduoti rusę Kriatiną Timofejevą (3) ir tik ketvirtfinalyje 4:6 nusileido vėliau į finalą patekusiai turkei Ayubukei Aktunai (6).

Gerda Pociūnaitė

Olimpinių lankų jaunimo vaikinų grupėje geriau sekėsi Lukui Lipkevičiui (28), kuris šešioliktfinalyje 6:2 nugalėjo lenką Patryką Golabczaką (5), tačiau aštuntfinalyje po papildomo šūvio 5:6 nusileido bronzą iškovojusiam moldavui Danui Olaru (21) ir su aštuoniais atletais pasidalijo devintą poziciją.

Adamas Kovalevskis (23) šios grupės pirmajame atkrintamųjų varžybų rate po papildomo šūvio 5:6 nusileido Beligto Cungujevui (10) iš Rusijos ir tenkinosi 17-a vieta.

Olimpinių lankų vyrų grupėje startavęs Kęstutis Timinskas (32) šešioliktfinalyje 3:7 nusileido kvalifikacijos nugalėtojui prancūzui Jeanui-Charlesui Valladont'ui, kuris vėliau pateko į finalą.

Skriemulinių lankų grupės komandinių vyrų varžybų atrankoje Lietuvos trejetas - Vladas Šigauskas, Vilius Švedas ir Ugnius Timinskas - surinko 1711 taškų ir užėmė vienuoliktąją vietą tarp dvylikos ekipų ir pirmajame atkrintamųjų varžybų rate susitiks su Suomijos lankininkais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)