Gavusi pirmąją paramą, kurią skiria gyventojai nuo savo sumokamo gyventojų pajamų mokesčio, organizacija įsigijo pirmąjį mobilųjį namelį. Prieglauda nuolat auga, poreikis gyvūnų apgyvendinimo plotui didėja, nes pamestinukų skaičius auga ir tempai mažėti nežada. Todėl savo penktojo gimtadienio proga bus atvertos naujojo modulinio prieglaudos namelio durys.

2010 m., įsigytame nuosavame žemės sklype yra keturios patalpos gyvūnų laikymui. Naujojoje patalpoje įrengtas netgi veterinarijos kabinetas, kad gyvūnams būtų suteikta būtinoji pagalba. Tai pirmoji tokio tipo prieglauda Lietuvoje. Gyvūnų komfortui užtikrinti, VšĮ „SOS gyvūnai“ įrengė naują šiluminę katilinę, kuri aprūpins šiluma naujus ir jau esamus gyvūnų namelius, esančius Minsko plente.

„Siekiame tapti pirmąją oficialiai patvirtinta ir tik neabejingų žmonių paramos dėka pastatyta gyvūnų prieglauda, kuri atitinka visus valstybinius reikalavimus gyvūnų globos namams“, – teigia Ilona Rėklaitytė - Mezenceva, VšĮ „SOS gyvūnai“ direktorė.

Penkeri veiklos metai buvo sėkmingi ne tik plėtros, bet ir visuomeninės veiklos atžvilgiu. Vykdytos ilgalaikės gyvūnų dovanojimo ir „SOS gyvūnų“ veiklos viešinimo programos prekybos centruose „Panorama“ (2009 m.) ir „Ozas“ (2009-2012 m.), taip pat mokyklose vykdomos „gerumo pamokėlės“ skatina vaikus jautriai reaguoti į juos supančią aplinką ir atjausti nuskriaustuosius.

Per 2011 m. organizacija prieglobstį suteikė 886 gyvūnams. Iš jų – 531 katė ir 350 šuneliai. Rastų gatvėje, valkataujančių, neturinčių namų augintinių organizacija priglaudė daugiu nei 800. Daliai šių gyvūnų, t. y. 767 surado nuolatinius namus. Likusieji, dažniausiai senesni, silpnesni ar ne tokie simpatiški nuolat gyvena prieglaudoje arba pas laikinus šeimininkus. Tik 21 gyvūnas iš visų, patekusių į prieglaudą buvo grąžinti teisėtiems šeimininkams, nes šie ieškojo pabėgusio gyvūno.

„Nuoširdžiai esame dėkingi tiems, kuriems nesvetimas gyvūno skausmas ir kurie kasdien pinigine ar darbo išraiška prisideda prie prieglaudos veiklos, jos augimo ir sąlygų gerinimo. Todėl minėdami penkerių metų jubiliejų maloniai kviečiame visuomenę apsilankyti mūsų šventėje, susipažinti su mūsų pasiekimais, kurie nebūtų įmanomi be Jūsų pagalbos ir aplankyti mūsų globotinius“, – sako Ilona Rėklaitytė - Mezenceva.