Britas Michaelas Rennie, vienintelis nelaimę išgyvenęs turistas, rimtesnių sužalojimų išvengė. Nelaimė, jau dabar įvardijama kaip viena iš skaudžiausių tragedijų per visą karšto oro balionų istoriją, įvyko ankstų antradienio rytą balionui skridus visai netoliese Karalių slėnio pietinėje Egipto dalyje. Kiti turistai, tarp kurių buvo ir brito žmona Yvonne bei 40 metų Joe Bamptonas, vėliau miręs nuo patirtų sužalojimų, buvo tiesiogine to žodžio prasme įkalinti degančiame baliono krepšyje.

J. Bamptonas ir jo 34 metų gyvenimo draugė Suzanna Gyetvai (pora buvo atvykusi iš Londono) mirė – ši informacija oficialiai buvo patvirtinta antradienio vakarą. Liudininkai pasakojo, jog vaizdas priminė siaubo filmą – iš degančio baliono krepšio žmonės šoko žemyn, jų drabužiai jau buvo apimti liepsnų. Luksoro tarptautinės ligoninės gydytojai teigia, jog dauguma žuvusiųjų buvo smarkiai apdegę ir patyrė sunkių traumų.

„Verkė visi, matę šį kraupų reginį“, - teigia 40 metų kaimo mokytojas Husseinas Yasinas, iš karto po incidento kalbėjęsis su „The Independent“ žurnalistais.

M. Rennie ir jo žmona buvo apsistoję Luksoro mieste esančiame penkių žvaigždučių viešbutyje „Sonesta St George“, pora buvo įsigijusi „Thomas Cook“ kelionių agentūros atostogų paketą. Ankstų antradienio rytą pora nusprendė paskraidyti oro balionu ir nuvyko į vakariniame Nilo krante esančią aikštelę, iš kur jie kyla.

Pora susipažino su kitais tą pačią pramogą pasirinkusiais turistais iš Prancūzijos, Belgijos, Vengrijos, Honkongo ir Japonijos. Egiptiečio piloto valdomas karšto oro balionas sėkmingai pakilo ir pažintinė kelionė prasidėjo.

Vienu metu į orą tą rytą, apie 7 val. vietos laiku, pakilo net aštuoni karšto oro balionai. Tačiau problemų kilo tik vienam. Antradienio vakarą buvo skelbiama ne viena tragedijos versija, tačiau Egipto tyrėjai teigia, jog gaisras baliono krepšyje kilo vienai iš nusileidimo virvių apraizgius baliono dujų vamzdį.

Antradienio vakarą buvo paskelbtas mėgėjiškas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti tamsūs juodi dūmai, kylantys iš baliono krepšio gilumos. Per 20 sekundžių ugnies liežuviai apima visą balioną, kuris ima kristi žemyn, danguje palikdamas tirštų tamsių dūmų šleifą.

Vienam iš keleivių pavyko išsigelbėti: jis iš degančio krepšio iššoko, kai iki žemės buvo likę vos penki metrai.

„Mačiau, kaip vienas žmogus iššoko“, - prisimena H. Yasinas. Tyrėjai teigia, jog oro balionas staiga šovė į viršų, nes į balioną pliūptelėjo karštas oras, tačiau tam nebuvo techniškai pasiruošta.
Maždaug 300 metrų aukštyje vienas iš dujų balionų sprogo, balionas pradėjo kristi ir tragišką kelionę baigė cukranendrių plantacijoje.

Kai kurie keleiviai žemyn iššoko dar prieš balionui nukrintant ir užsimušė. Panašu, jog kiti buvo tiesiog įkalinti degančiame krepšyje. Iš viso žuvo 19 žmonių: devyni turistai iš Honkongo, keturi iš Japonijos, du iš Jungtinės Karalystės, du iš Prancūzijos ir po vieną vengrą ir egiptietį.

Antradienį tragiško oro baliono nusileidimo vietoje vienintelė užuomina apie aukas buvo giliai purve paskendęs „Nike“ sportinis batelis ir baliono krepšio liekanos. Už kelių metrų mėtėsi panaudotos medicininės pirštinės, kurias mūvėjo medikai, bergždžiai besistengę išgelbėti sunkiai sužalotų turistų gyvybes. Tragedijos liudininkai pasakojo, jog iš karto po nelaimės laukas buvo nusėtas aukų kūnais.

Tragediją išgyveno tik jau minėtasis britas M. Rennie ir oro baliono pilotas iš Egipto. Pilotas, dirbantis keliones oro balionais organizuojančioje bendrovėje „Sky Cruise“, apdegė 60 proc. kūno. Iš ligoninės Luksore jis buvo perkeltas į ligoninę Kairo mieste.