Vilniaus knygų mugėje sekmadienį vykusioje apdovanojimo ceremonijoje laureatas vadintas labai rimtu žmogumi ir mąsliu poetu, vis dėlto nevengiančiu žavios ironijos ir saviironijos.

"Man Gintaro poezijoje svarbus tas bendrystės su pasauliu ir žmonėmis jausmas, kuris palaikomas ne tik tokio poetinio įsitikinimo, bet moralinio dorovinio įsitikinimo. G. Bleizgio poezijoje yra toks šiuo metu jau retas tarp mūsų poetų moralinis dorovinis įsipareigojimas, stipriai išreikštas kalboje", - kalbėjo filosofas, poetas Vytautas Rubavičius.

"Kad šiandien čia yra šita premija, tai yra smagu ir gerai, bet iki šitos premijos reikėjo daug išgyventi ir parašyti. Jurgą yra tekę man sutikti prieš maždaug penkiolika metų Rašytojų sąjungos suvažiavime. Eidamas tarpduryje susidūriau tiesiai su Jurga, iškart nepažinau, bet tuo metu Jurgai buvo tiek metų, kiek man dabar", - prisiminė G. Bleizgys, iki šiol nepamirštantis ir gilaus J. Ivanauskaitės žvilgsnio.

Jurgos Ivanauskaitės premiją rašytojams kasmet teikia J. Ivanauskaitės kūrybos paveldo centras, o suvenyrinį drambliuką laureatui įteikia šviesaus atminimo rašytojos mama Ingrida Korsakaitė.

J. Ivanauskaitės premijos įteikimo ceremonija - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)