Mes, bibliotekos darbuotojos, suvedėme skaitomumo rezultatus 1-4 kl mokinių tarpe. Paaiškėjo, kad labiausiai pamilę knygą tapo 3a kl. mokiniai. Jau nuo pirmosios klasės mokytoja Jolanta Starkienė skaitė savo mokiniams knygas, ruošė jų pristatymus, turėdama tikslą prašnekinti vaikus, padėti jiems pažinti supantį pasaulį, suprasti sudėtingus žmonių ir daiktų tarpusavio ryšius, formuoti moralines elgesio normas. Mažuosius žavėjo magiški daiktai ir herojai, iš kurių sužinojo kad gyvenime labai svarbu tikėjimas, viltis, meilė, gėris, grožis ir tiesa. O mus žavėjo tai, kad visi šios klasės mokiniai yra aktyvūs mūsų bibliotekos skaitytojai.

Didžiausi knygų mylėtojai, tai: Martynas, Aivaras, Emilė, Ievai ir Kamilė, kurie teigia, kad knygos juos augina. Knyga reikalinga tam, kad lavintų vaizduotę, išsiaiškintume nežinomus žodžius. Tai mūsų laisvalaikio praleidimo būdas,-teigia mokytoja. Jie, kaip ir daugelis mūsų mokyklos mokinių, ruošiasi aplankyti Vilniaus knygų mugėje.

Kol esate dar maži, pasodinkite pasakų medį. Jis augs tada, kai negalvosite tik apie save, nebūsite savanaudžiai, kai būsite geri. Tada pasaulis bus žydras lyg ežeras, nes būti geram labai lengva ir drauge sunku. Iš knygų jūs išgirsite daug gražių, verčiančių susimąstyti žodžių. Jose daug amžinų temų: čia vaizduojama laisvė ir prievarta, klasta ir išmintis, mirtis ir gyvybė, vedybos ir vaikai, tautos išmintis ir protas, žmonių jausmai, sąžinės ir valios, žinių ir tikėjimo, patyrimo ir ieškojimų, nuomonių ir įsitikinimų pamokos. Knyga nieko neprašo, tiesiog reikia laiko prie jos prisėsti.

Kai nemačiau gyvenime tikslo, aš jį knygose atradau.
Kai neradau pagalbos žmoguje, aš jį knygose radau.
Būna gyvenime akimirkų, kai jos atstoja orą ir nėra blogų knygų,
jos kaip žmonės, tik nekanda kai jų nesupranti .

Spirijus