„Barcelona“ kontroliavo kamuolį beveik dvigubai ilgiau nei varžovai (65 prieš 35 proc.), tačiau atrodė bejėgė prieš drausmingą Italijos vicečempionų gynybą. Ne pirmą sezoną Čempionų lygoje grėsmingasis „Tiki-taka“ žaidimo stilius buvo neutralizuotas, o „Barcelona“ skaudžiai pralaimėjo 0:2.

„Rezultatas yra neteisingas, nes „Milan“ turėjo vos dvi progas“, – po mačo skundėsi „Barcelona“ treneris Jordi Roura, pavaduojantis sergantį Tito Vilanovą.

„Varžovai puikiai gynėsi. Rezultatas blogas, tačiau neabejoju, kad namuose, prie savo sirgalių apversime viską aukštyn kojomis“, – pridūrė J. Roura.

„Labai blogai, tačiau jeigu nežaidi savo futbolo, taip nutinka“, – pridūrė Andresas Iniesta.

„Turėjome labiau kautis. Čempionų lygoje nieko už dyką negausi. Turi to nusipelnyti, – tęsė Dani Alvesas, po mačo priminęs kontraversišką pirmąjį „Milan“ įvartį, kai atakos metu kamuolys lietė ranką. – Man tai buvo akivaizdu, tačiau panašu, kad teisėjui – ne.“

Istoriškai po pergalės 2:0 pirmame mače „Milan“ turi net 81,4 proc. tikimybę žengti tolyn. „Barcelona“ lieka vos 18,6 proc., tačiau „Milan“ neskubėjo džiaugtis.

„Esame labai laimingi, tačiau šis rezultatas mums dar negarantuoja vietos kitame etape. Tikimės sėkmingai sužaisti ir Barselonoje“, – vylėsi „Milan“ strategas Massimiliano Allegri.

„Aš žinojau, kad mes galime laimėti, nors niekas kitas tuo netikėjo. Neįsileidome „Barcelona“ žaidėjų į mūsų baudos aikštelę ir jie praktiškai neatliko nė vieno rimto smūgio į vartus. Mes patys turėjome penkias ar šešias pavojingas atakas, bet suklysdavome atlikdami paskutinį perdavimą. Taip, mušant pirmą įvartį mums pasisekė su rikošetu, tačiau taip būna, jei kauniesi iš visos širdies“.

„2:0 yra solidus pranašumas, tačiau „Camp Nou“ stadione nebus lengva, – pridūrė antrojo „AC Milan“ įvarčio autorius Sulley Muntari. – Klausėmės savo trenerio, kuris atliko nuostabų darbą. Aikštelėje buvome be galo drausmingi ir sugebėjome apsiginti nuo visų „Barcelona“ atakų.“

Atsakomasis poros mūšis Barselonoje vyks po trijų savaičių.