Prezidentė žurnalistams pasakojo skaitanti viską, ką gauna. „O gaunu labai daug, tai dažniausiai žmonių dovanos. Pati tiesiog jų net neperku, nes mėginu suspėti perskaityti tai, ką žmonės atsiunčia“, – kalbėjo prezidentė.

D. Grybauskaitė atskleidė, kad paskutinės jos skaitytos knygos – Justino Marcinkevičiaus trilogija „Mindaugas. Mažvydas. Katedra“ bei „44 milijardų finansinės perspektyvos knyga“. Ji galvoje greičiausiai turėjo Europos Sąjungos biudžetą.

Ketvirtadienį prezidentė apie dvi valandas praleido vaikštinėdama po knygų mugę. Ji bendravo su mugės dalyviais, leidėjais, skaitytojais, piešė kartu su vaikais. Iš knygų mugės D. Grybauskaitė grįš ne tuščiomis – leidyklos ją apipylė dovanomis. D. Grybauskaitės apsilankymas tapo džiaugsmu vaikams – šie drąsiai naudojosi galimybe gauti šalies vadovės parašą.

„Auklėtoja, man pasirašė prezidentė, mane rodys per žinias!“, – džiūgavo vienas mokinukas.

„Įspūdžiai Knygų mugėje visada labai geri. Pirmiausia todėl, kad tai didžiausias renginys mūsų kultūrai, identitetui, kalbos išsaugojimui. Čia susirenka per 60 tūkst. žmonių ir tai jau regioninis reiškinys – atvažiuoja iš visų Baltijos šalių, iš užsienio, mačiau žmones iš Prancūzijos, Italijos, Džiaugiuosi , kad Lietuva turi tokią gražią tradiciją“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

DELFI primena, kad ketvirtadienį „Litexpo“ parodų rūmuose, duris jau keturioliktąjį kartą atvėrė Vilniaus knygų mugė.

Šiais metais mugė skiriama paauglių literatūrai. Renginį atidarė prezidentė D. Grybauskaitė, kultūros ministras Šarūnas Birutis ir miesto meras Artūras Zuokas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)