Transporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausoje vairuotojų buvo klausiama, kokiais atvejais jie nuspręstų imti važinėti viešuoju transportu, o ne savo automobiliu. Jei autobusų, troleibusų ar mikroautobusų maršrutai būtų dažnesni ir patogesni, viešuoju transportu imtų naudotis vos 28 proc. apklausos dalyvių. Likusių daugiau nei 70 proc. tokie pokyčiai nepaskatintų atsisakyti patogaus važiavimo savo automobiliu.

Jei šaltuoju metų laiku viešajame transporte būtų šilčiau, o šiltuoju sezonu autobusai ar troleibusai būtų labiau vėdinami, tai irgi paskatintų tik nedidelę dalį (29 proc.) vairuotojų atsisakyti nuosavo automobilio.

Netgi tai, jei degalų kainos padidėtų dar bent penktadaliu, tik ketvirtadalį vairuotojų paskatintų persėsti į autobusus ir troleibusus ir imti naudotis viešojo transporto paslaugomis, rodo Autogidas.lt apklausos rezultatai.

Kai kurie vairuotojai teigia, kad atsisakytų važinėjimo nuosavu automobiliu, jei viešojo transporto paslaugos kainuotų daug pigiau nei šiuo metu, jei itin pabrangtų automobilio draudimas, jei automobilis sugestų ir neturėtų lėšų jam suremontuoti ar įsigyti naują, jei atsirastų dviračių takų, kuriais nebūtų pavojinga važinėti, jei darbas ir gyvenamoji vietovė būtų arti viena kitos.

Dalis respondentų pripažįsta, kad važiavimo su nuosava transporto priemone apskritai atsisakytų tik kritiniais atvejais – jei netektų vairuotojo pažymėjimo ar nebeturėtų darbo ir neturėtų pajamų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)