Eismo nelaimės rodo, kad vairuotojai ne visada įvertina važiavimo sąlygas, ypatingai pasnigus, kai keliai būna padengti privažinėto ar šlapio sniego sluoksniu, o kelio danga daugelyje vietų slidi.

Atkreipdami vairuotojų ir kitų eismo dalyvių dėmesį į nepatenkinamą eismo saugumo padėtį, Vilniaus aps. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai prašo vairuotojų būti ypatingai atsargiems, atsižvelgti į važiavimo sąlygas – ypač vietovės reljefą, meteorologines sąlygas, eismo intensyvumą, pasirinkti saugų greitį, vairuoti atidžiai ir atsakingai.

Patariama vengti staigių manevrų gatvėse, ypač sankryžose, kelio vingiuose, nuokalnėse, sulėtinti greitį ties pėsčiųjų perėjomis, atsargiau išvažiuoti iš kiemų į pagrindines gatves. Būtina laikytis saugaus atstumo – neatsitrenkti į priekyje važiuojančią transporto priemonę, jeigu ji būtų stabdoma. Be to, saugiam eismui svarbu palikti pakankamai vietos ir tarp automobilių šonų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)