Reikės:

800 g kiaulienos sprandinės (galima su kaulu),
4 obuolių,
1 valg. šaukšto medaus,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Sprandinę nuplaukite, nusausinkite popierine servetėle. Aštriu peiliu nupjaukite riebalus, tačiau palikite jų ploną sluoksnį. Įtrinkite būsimą kepsnį druska ir pipirais, mėsos pusę su riebalų sluoksniu ištepkite medumi ir palikite pusvalandžiui.

Mėsą iš riebiosios pusės giliai įpjaukite kas 2 cm, tačiau ne iki galo. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir susmaigstykite į mėsos pjūvius.

Kepsnį kepkite riebalais išteptoje skardoje 180С temperatūroje maždaug 50 min (nepamirškite, kad 1 kg mėsos iškepa per 1 val). Jeigu viršus pradės svilti, pridenkite jį folijos lapu. Iki kepimo pabaigos likus 15 min, šalia kepsnio išdėliokite likusių obuolių ketvirčius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją