Artimiausiu metu planuojami dar trys tarptautiniai renginiai. Vienas iš jų – pasaulinis snieglentininkų renginys „Sony XPERIA Snowboardfest 2013“ – prasidės jau rytoj.
Tai pasaulinis keturiomis žvaigždutėmis reitinguojamas snieglentininkų čempionatas. Jo metu dalyviai iš visos Europos varžysis geriausių triukų ir aukščiausio šuolio rungtyse. Šis tryliktasis renginys Slovakijos Tatruose vyks pirmą kartą. Tuo tarpu mėnesio pabaigoje šeimoms su vaikais regionas siūlys apsilankyti važinėjimo šunų tempiamomis rogėmis renginyje. Jis vyks jau ketvirtus metus iš eilės. Tai džiaugsmas vaikams, mat atsivedę augintinį gaus dovanų, o taip pat galės pramogauti šunų vežini rogėse ar sniego labirinte.
*
„Atsižvelgdami į besikeičiančius turistų poreikius ir augantį susidomėjimą ne tik slidinėjimu, bet ir kitomis pramogomis regione, šiais metais pasiūlėme daugiau renginių įvairaus amžiaus ir grupės turistams – nuo vietinių švenčių iki tarptautinių konkursų, pavyzdžiui, ledo skulptūrų ar snieglenčių sporto. Šiais metais tikimės sulaukti mažiausiai trečdaliu daugiau turistų renginiuose nei praėjusiais metais. Jau dabar pastebime, kad turistų kiekis išaugo dėl itin palankių oro sąlygų – sezono metu beveik neprireikė dirbtinio sniego“, – sako Lenka Matašovska, slidinėjimo regiono „Vysoke Tatry“ vykdančioji direktorė.
Pasak L. Matašovskos, ledo skulptūrų renginyje dalyvavo daugiau nei pusė planuojamos auditorijos. Tai – ketvirtadalis visų sezono lankytojų, mat žiemą regione paprastai apsilanko 1 mln. turistų iš viso pasaulio.
Norintiems išbandyti ne tik slidinėjimą, regionas taip pat siūlo 0,5 – 8 val. trukmės žiemos žygius aplankant krioklius, muziejus ir kitas atrakcijas, naktinį pasivaikščiojimą specialiais žieminiais batais, čiuožinėjimą rogutėmis ar pripučiamais ratais specialiai įrengtose trasose bei naktinį pasivažinėjimą rogėmis 2,6 km ilgio trasa.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)