„Tai buvo tokios atostogos, po kurių daugiau atostogų nereikėjo“, – žurnalui „Mieste“ atvirauja moteris ir atvirai papasakoja apie kelionę, kuri taip pat buvo jos ir vyro medaus mėnuo.

- Agne, kur ir kiek laiko buvai per šias atostogas?

Kelias dienas praleidome Jungtiniuose Arabų Emyratuose. O tada devynioms dienoms išvykome į Maldyvus.

- Apsistokime ties Maldyvais. Kodėl verta vykti į šį tolimą rojaus kampelį?

Kaip lietuvė galiu pasakyti, kad verta ten skristi sušilti, kaip moteris – kad tai ideali vieta pailsėti odai (šypteli). Klimatas Maldyvuose ištisus metus vienodas: temperatūros vidurkis – 29-30 laipsnių šilumos ir dieną, ir naktį. O vanduo – 27 laipsniai. Beje, vasaros metu ten yra ne sezonas, kelis mėnesius labiau tikėtinas lietus.

- Koks buvo pirmasis įspūdis, kai su šeima išlipote iš lėktuvo ir pamatėte Maldyvus?

Neįmanoma sulyginti su niekuo. Nesu daug keliavusi po gražiausius pasaulio paplūdimius, daugiau mačiau Europos. Bet tie, kurie savo akimis matė Karibus, lankėsi Mauricijuje, sako, jog Maldyvai nesulyginami su jokiu kitu kraštu.

- Kuo ypatingas šis kraštas?

Tai salynas iš itin gražių 1200 salų vidury Indijos vandenyno. Kiekvienoje saloje galima apsistoti pailsėti. Jos nedidelės, galima apeiti per 10 minučių. Apsidairius aplink, pakeri spalvų gražumas: mėlyna, žalia, žydra... Čia apstu įvairių spalvų gyvūnijos ir įmantriausių žuvų, aplink plaukioja rajos ir rykliai. Trumpai tariant, Maldyvuose darytoms nuotraukoms nereikia jokio fotošopo – ten ir taip gražu ir ryšku (juokiasi). Sunku net papasakoti.

- Maldyvuose galima pasinaudoti... oro taksi. Žinau, jog mėginote su šeima. Kokie įspūdžiai?

Patys geriausi. Rekomenduočiau bent kartą visiems, turintiems noro ir laiko, išbandyti oro taksi. Maldyvai labai gražūs, kai juos stebi ant žemės, bet iš viršaus galima matyti visas salas, natūraliai susidariusius rifus, augaliją, namukus – nenusakomas jausmas.

- Dažnai egzotiškose salose be fantastiškos gamtos būna ir tam tikrų nemalonių aspektų – įkyrių vabzdžių antpuolių ar tam tikrų klimato niuansų. Maldyvuose buvo kažkas panašaus?

Kai atvykome ir pamatėme aplink plaukiojančius ryklius, šiek tiek sunerimau. Tačiau vietinė gyventoja pasakė taip: „Esate svečiuose, todėl suvokite, kad artintis ir liesti šeimininkų nereikėtų.“ Tačiau atostogų pabaigoje mano sūnus nesibaimindamas plaukiojo drauge su rykliais, aštuonkojais ir rajomis (šypsosi).

- Ar Maldyvuose yra savitas maistas, ar gali paragauti bet kokios pasaulio šalies virtuvės?

Turizmas čia išvystytas, nors tuo vietiniai verčiasi vos 50 metų. Maisto Maldyvuose gali paragauti bet kokio. Kas vakarą buvome vaišinami vis skirtingų žemynų patiekalais. Buvo net speciali rusiškų Kalėdų virtuvė. Tiesa, šefams ne itin pavyko patiekalus paruošti. Tačiau tai tikrai atleistina.

- Kaip suprantu, atostogos buvo tobulos. Bet gal buvo kažkas, kas nepatiko išvykoje?

Iš profesinės pusės tik galėčiau vietiniams patarti, kad jie daugiau dėmesio skirtų vakarinėms atostogaujančių programoms. Veiksmo šiek tiek trūkdavo tada, kai sutemdavo. Kita vertus, žmonės į Maldyvus atvyksta pailsėti, pasigrožėti gamta, skaityti knygas ir apie nieką negalvoti.

- Ką keliaujantiems į Maldyvus rekomenduotumei būtinai išmėginti, nuvykus į šį salyną?

Ten tikrai bene pati tobuliausia vieta nardyti. Tokių grožybių po vandeniu dar neteko niekur matyti. Be to, didelis privalumas, kad kartu neria aukščiausios kategorijos, didžiulę patirtį turintys instruktoriai, kurie asmeniškai prižiūri kiekvieną neriantį gilyn.

Apibendrinant, Maldyvai – tobuliausia ramių atostogų vieta. Beje, ne veltui šis rojaus kampelis vadinamas vieta, kur nereikia batų. Yra net specialus posakis: „No shoes – no news“.

Daugiau skaitykite naujausiame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje.