„Centrinėje Jeruzalėje Mamilos musulmonų kapinėse ant maždaug dešimties antkapių buvo išpurkštas žodis „kaina“ ir (nupieštos) Dovydo žvaigždės“, informavo policijos atstovė, pasak kurios, dėl šio incidento pradėtas tyrimas.

Išniekintose kapinėse lankęsis naujienų agentūros AFP korespondentas sakė, kad vandalai ant antkapių, tarp kurių yra siekiančių XII amžių, taip pat paliko užrašus „Muhammadas negyvas“ ir „Malė Rehavamas“.

Žodį "kaina", suvokiamą kaip "kerštas", dažnai naudoja žydų ekstremistai, dažniausiai atakuojantys palestiniečius ar arabus ir jų turtą.

Tokie veiksmai dažnai būna atsakas į Izraelio vyriausybės veiksmus, kuriais ji siekia nugriauti be leidimo atsiradusias naujakurių gyvenvietes.

Ketvirtadienio išpuolis greičiausiai yra susijęs su prieš dieną įvykdytu šešių namelių ant ratų išvežimu iš Malės Rahavamo vietovės pietinėje Vakarų Kranto dalyje.

Tai jau ne pirmas panašus išpuolis nuo XII amžiaus pradėjusiose veikti Mamilos kapinėse, kurias arabai vadina „Ma'man Allah“ kapinėmis ir kuriose amžino poilsio atgulė keli sūfijų šventieji.

Kaip sako šiose Jeruzalės kapinėse palaidotų asmenų palikuonys, jose amžiną prieglobstį rado ir legendinio musulmonų valdovo Saladino kariai ir bendražygiai.