Tačiau Floridos Sent Pitersbergo mieste gyvenanti pora kavos negeria – sutuoktiniai šį gėrimą naudoja klizmoms. Per mėnesį jie pasidaro mažiausiai 100 kavos klizmų, o nuo 2011 metų, kai pajuto joms priklausomybę, yra pasidarę jau 6 tūkst. procedūrų, rašo „ABC News“.

„Viskas prasidėjo nuo manęs, - „ABC News“ prisipažino Trina, nenorėjusi atskleisti savo pavardės. – Tuomet tai savaime užvaldė mūsų gyvenimą. Du kartus mėginau liautis, bet jaučiausi kur kas blogiau, todėl darau tai kiekvieną dieną ir kiek įmanoma dažniau. Žinoma, tai suryja daug laiko“.

„Man patinka tas jausmas, kurį sukelia šios klizmos. Jaučiuosi apimta euforijos“, - sakė moteris.

Sutuoktiniai atskleidė, jog kavos klizmomis mėgaujasi mažiausiai keturis kartus per dieną. Trina pamena, jog kartą per 24 valandas buvo pasidariusi „devynias ar net dešimt“ procedūrų.

Jos vyras, 45 metų Mike`as iš pradžių pamanė: „O Dieve, tai šlykštu“. Tačiau išmėginęs tokias klizmas, taip pat prie jų priprato.

Ši pora buvo parodyta per televizijos TLC laidą „My Strange Addictions“ („Mano keistos priklausomybės“), kuri rodoma jau ketvirtą sezoną. Laidos metu žiūrovai visada perspėjami „nebandyti to namie“. Minima pora išsiverda kavą aparatu ir tuomet susileidžia ją į tiesiąją žarną, išsivalydama apatinę žarnyno dalį.

Per minimą laidą planuojama parodyti ir kitas žmonių keistenybes, pavyzdžiui, vidutinio amžiaus moterį, kuri nuolat laižo katės kailį. Kitose laidose žiūrovai susipažins su moterimi, jaučiančia potraukį bičių įgėlimams, taip pat kita moterimi, kas savaitę inhaliacijoms sunaudojančią 30 indelių krūtinės įtrynimams skirto tepalo. Dar viena moteris prisipažins, jog yra liguistai pripratusi gerti kraują.

Mike`as ir Trina tvirtina, jog pastaruosius dvejus metus be kavos klizmų tiesiog „negali funkcionuoti“. Šis ritualas kiekvieną dieną iš jų pareikalauja penkių valandų.

Pora išsiverda maždaug 800 ml kavos ir susileidžia ją į tiesiąją žarną per vazelinu išteptą žarnelę. „Tai nemaloniausia dalis, - sako Trina. – Taigi mėginu atsipalaiduoti“.

Kol kava bėga į žarnyną, moteris klauso muzikos, žiūri televizorių ar rašinėja žinutes tinkle „Twitter“. „Kartais net žaidžiu „Sudoku“, - teigė ji.

Tačiau klizmos gali pridaryti bėdų. „Kuo greičiau stengiuosi nubėgti į tualetą, - sakė Mike`as. – Žarnyno turinys varo kaip srovė“.

Jo motina Jan yra sunerimusi dėl tokio sūnaus ir jo žmonos įpročio, kuris, jos teigimu, yra „gana bjaurus“. Pora kavos klizmoms jaučia tokią stiprią priklausomybę, jog net negali keliauti ir palikti namų ilgesniam laikui. Jiems pasisekė, kad jie abu dirba iš namų.

Įprotis darytis kavos klizmas atsirado po to, kai Trinai iškilo problemų su sveikata.

„Mane kamavo bėdos su virškinimu, žarnyno veikla, kepenimis ir inkstais, - pasakojo ji. – Pradėjau studijuoti literatūrą, kuri atvedė mane prie kavos klizmų. Aš iš tikrųjų pradėjau justi jų naudą. Pasijaučiau taip, tarsi pirmą kartą metuose gyvenčiau“.

Neseniai nusprendusi atsikratyti šios priklausomybės, Trina sakė, jog atsidūrė reanimacijoje dėl inkstų akmenų.

Pradėję praktikuoti kavos klizmas, nei Trina, nei jos vyras nebesilanko pas gydytojus. Tačiau kofeinas gali dehidratuoti organizmą ir padidinti kraujo spaudimą. Moters šeima būgštauja, kad pora vieną dieną prisišauks infarktą.

Ar jie atsisakys šio įpročio? „Jokių šansų“, - patikino Mike`as.
„Mes nebegalime be jų gyventi“, - vyrui pritarė Trina.

Niujorko universiteto Medicinos centro gastroenterologė, profesorė Roshini Rajapaksa teigė, jog niekada nerekomenduotų pacientams kavos klizmų.

„Jos daro tik žalą ir neduoda jokios naudos“, - sakė ji.
Anot profesorės, kavos klizmos, dar vadinamos Gersono terapija, ir kiti valymo ritualai neva turėtų stiprinti sveikatą ir net naikinti vėžį, tačiau šie įsitikinimai yra klaidingi.

„Jie tvirtina, kad tokios klizmos detoksikuoja organizmą ir net gali tapti alternatyva gydant vėžį. Tačiau ši praktika nepagrįsta jokiais įrodymais. Tikrai nerekomenduočiau dėl jos atsisakyti įrodyto medicininio gydymo“, - teigė ji.

„Galiausiai šis metodas neturi jokio naudingo poveikio. Bet kokios klizmos turi šiek tiek rizikos, o ypač kavos“, - teigė R. Rajapaksa.
Klizmas reikėtų daryti tik rekomendavus gydytojui. Bet koks skystis, naudojamas klizmoms, sukelia tokį patį efektą, priversdamas žmogų išsituštinti, pažymėjo gydytoja.

„Kažką kišant į tiesiąją žarną, visuomet egzistuoja pavojus įplėšti audinius. Piktnaudžiavimas klizmomis gali baigtis dehidratacija ir susilpnėjusiomis žarnyno funkcijomis“, - teigė ji.

Kofeinas, patekęs į organizmą per ryklę, laisvina vidurius. Jis priverčia tiesiąją žarną susitraukinėti ir savo turinį „stumti į priekį“, aiškino R. Rajapaksa. Tačiau suleistas į tiesiąją žarną, kofeinas gali ją sudirginti.

„Jei skystis yra karštas, galite patirti vidinius nudegimus. Dalis kofeino gali būti absorbuota į kraują, todėl kofeinui jautrūs žmonės, pavyzdžiui, nėščios moterys, turėtų būti atsargūs“, - pažymėjo ji.

Tačiau Mike`as ir Trina, įkalbėti Tayloro - moters sūnaus iš pirmosios santuokos, galiausiai ryžosi kreiptis pagalbos.

„Nenoriu vieną dieną sulaukti telefono skambučio, jog jus pakirto širdies smūgis, - laidoje savo motinai sako Tayloras. – Noriu, kad apsilankytum pas gydytoją“.

Mike`as prisipažino jau sumažinęs šių procedūrų skaičių. „ABC News“ jis sakė: „Jau nebedarau jų kiekvieną dieną – tik palaikymui. Tačiau man nebuvo iškilę jokių komplikacijų ar sveikatos problemų“.

Jis taip pat teigė tolerantiškai žiūrintis į savo žmonos priklausomybę, „nes ją mylintis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)