„Labai džiaugiamės, jog Lotynų Amerikos šokiai dar kartą grįžta ant mūsų šalies parketo. Tai Lietuvos sportinių šokių federacijos, taip pat trenerių, šokėjų įvertinimas. Tokie čempionatai - tai ne tik šokių, kaip sporto populiarinimas, bet ir galimybė visai šaliai pamatyti, ką šioje srityje turime geriausio - Klaipėdos „Žuvėdros“ kolektyvą, kuris čempionate pristatys nemažai naujų talentingų, jaunų ir energingų šokėjų“, - sakė čempionato direktorius Virgilijus Visockas.

Planuojama, jog Lietuvai čempionate atstovaus dvi tituluotos komandos - Klaipėdos universiteto „Žuvėdra-1“ ir „Žuvėdra-2“ ansambliai, kurių vadovai - Skaistė ir Romaldas Idzelevičiai.

„Žuvėdra-1“ ansamblis yra aštuonis kartus Europos ir septynis kartus pasaulio čempionas, o „Žuvėdra-2“ - šių čempionatų finalų dalyvė.

Lotynų Amerikos šokių ansamblių Europos čempionate kiekvienas šokių ansamblis turės pademonstruoti septynių minučių trukmės programą, kurioje susipina penki Lotynų Amerikos šokiai: samba, ča-ča-ča, rumba, pasadoblis ir džaivas. Dienos programoje pasirodys visi čempionate dalyvaujantys šokių kolektyvai, o vakaro - finalo - dalyje varžysis 5-6 stipriausiai pasirodę ansambliai.

„Žuvėdros“ pirma komanda publikai ir teisėjams parodys naujausią savo programą, parengtą pagal animacinį filmuką „Rio“. Pastaroji, lyginant su ankstesnėmis šokio kolektyvo kompozicijomis, vertinama kaip spalvingesnė, švelnesnė bei pasižyminti visiškai kitokiu charakteriu.

Praėjusiais metais vykusiame pasaulio čempionate ši kompozicija „Žuvėdros“ šokėjams jau padovanojo sidabrą.

Antra komanda demonstruos praėjusiais metais Europos čempionate rodytą temperamentingą „Viva Espana“.

Iš viso Lietuvoje vyksiančiame Europos čempionate tikimasi sulaukti apie 400 šokėjų iš Olandijos, Vengrijos, D. Britanijos, Serbijos, Vokietijos, Austrijos, Rusijos, Lenkijos, Čekijos, Slovakijos ir kitų šalių.

Pasak V. Visocko, tradiciškai atkakliausia kova čempionate turėtų vykti tarp Lietuvos, Rusijos ir Vokietijos šokėjų.

Tikimasi, jog čempionatas į Lietuvą privilios apie 2 tūkst. užsieniečių.

„Vidutiniškai tiek žiūrovų iš užsienio šalių atvyksta palaikyti savų komandų. Labai daug svečių atvyksta iš Olandijos, Lenkijos, Vokietijos. Likusias vietas užpildo Lietuvos žiūrovai, kurių gretos sparčiai didėja. 2011 metais Vilniuje vyko pasaulio čempionatas, tuomet salė buvo pilnutėlė. Arena pilna buvo net ir per dieninį renginį, kas būna pakankamai retai, o į vakarinę dalį daugelis žiūrovų net negavo bilietų“, - prisiminė čempionato direktorius.

Pasak V. Visocko, gegužės viduryje Vilniaus „Siemens arena“ pavirs tikra Lotynų Amerikos šokių meka.

„Tai čempionatas, kuriame nėra vietos monotonijai ir nuoboduliui. Kadangi tai komandinės varžybos, jis kupinas emocijų bei spalvų. Emocingi ir spalvingi ne tik šokiai, bet ir paradai, ansamblių tradicijos ruošiantis pasirodymui. Tai nuolatinė dinamika, kai nuolat keičiasi viskas: muzika, žmonės, spalvos, kompozicijos, temos ir nuotaikos", - vardino V. Visockas.

Pirmą kartą Lotynų Amerikos šokių ansamblių Europos čempionatas Lietuvoje buvo surengtas 2009 metais. Tąkart jame triumfavo pagrindinės „Žuvėdros“ šokėjai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)