Ingredientai:

1 kg lydekos
4 pomidorai
30 g bazilikų
200 g grietinėlės
2 v.š. sviesto
1 v.š. miltų
0,5 v.š. citrinos sulčių
4 skiltelės česnako
druska ir pipirai

Gaminimas:

Lydeką supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu, kad apsemtų visą žuvį, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.

Kol žuvis verda, kubeliais supjaustome pomidorus, susmulkiname česnaką ir bazilikus.

Grietinėlę sumaišome su miltais.

Baigiant išvirti žuviai, sudedame sviestą, beriame dar truputi druskos ir pipirų, sudedame pjaustytus pomidorus, česnakus ir užpilame grietinėle. Atsargiai išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname dar
apie 15-20 minučių.

Iki troškinimo pabaigos likus 5 minutėms, suberiame bazilikus, supilame citrinos sultis ir baigiame troškinti.

Troškintą lydeką patiekiame su virtų ryžių garnyru.

Skanaus!