Noras rasti neištikimybės įrodymų, savininkiškumas ir moteriškas smalsumas skatina jas retkarčiais užsukti ten, kur prasideda privatumo ribos.

Tiesa, kita dalis – 20 proc. dailiosios lyties atstovių, dalyvavusių „Samsung La Fleur“ apklausoje, sako griežtą „Ne“ tokiam privatumo pažeidimui ir mano, kad nosies kaišiojimas į asmeninę erdvę yra neleistinas.

Tyrimai rodo, kad moterys telefonu kalba ilgiau nei vyrai. Nenuostabu, kad egzistuoja tam tikras emocinis ryšys, siejantis moterį su jos telefonu. Šių metų vasario 4–9 dienomis atliktas tyrimas atskleidė, kad moterys yra linkusios personalizuoti telefoną – jo ekraną papuošti maloniai nuteikiančiu vaizdu ar nuotrauka iš asmeninio gyvenimo (34 proc.), rinktis specialius spalvotus dėklus (14 proc.) ir pan. Kadangi be mobiliojo telefono daugelis moterų sunkiai įsivaizduoja savo kasdienybę, jame saugoma nemažai asmeninio turinio, skirto tik jo savininkės akims arba tiems, su kuo juo norima dalintis.

26 proc. apklaustųjų telefone saugo mylimųjų žinutes, kurių nenorėtų rodyti niekam kitam, 8 proc. – nuotraukų galerijose galima aptikti pikantiškų jų pačių ar kitų žmonių nuotraukų ir filmuotų vaizdo įrašų, o 6 proc. telefone sąmoningai laiko kompromituojančią informaciją apie kitą asmenį.

5 proc. tyrime dalyvavusių respondenčių prisipažino, kad telefone laiko nuotraukas su savo buvusiaisiais. Beje, nors saugumo specialistai nerekomenduoja to daryti, 15 proc. moterų telefone galima rasti tokią slaptą informaciją kaip bankų kodai ar slaptažodžiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)