Blynų pyragas „Užgavėnės“

Produktai įdarui:

400 g šaldytų daržovių (žirnelių, kukurūzų, pupelių),
čiobrelių, raudonėlių, mairūnų, bazilikų,
4 šaukštai pomidorų pastos,
1 virta vištienos krūtinėlė,
100 g tarkuoto sūrio,
krapų papuošimui,
sviesto.

Padažui:

1 litras pieno,
3 šaukštai miltų,
100 g sviesto,
čiobrelių,
raudonėlių,
mairūnų,
bazilikų,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.

Blynams:

1 litras pieno,
2 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
1 šaukštelis cukraus,
1 šaukštelis druskos,
2 šaukštai aliejaus.

Kaip gaminti:

1. Sumaišykite tešlai nurodytus produktus. Kepkite blynus keptuvėje ant lydyto sviesto.

2. Padažui išlydykite keptuvėje sviestą. Suberkite miltus, išmaišykite. Po truputį supikite pieną, suberkite prieskonius, druską ir pipirus. Kaitinkite padažą ant vidutinio kaitrumo viryklės, maišykite, kol sutirštės (konsistencija turi būti kaip vidutinio riebumo grietinės).

3. Daržoves įdarui suberkite į keptuvę, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vandens, suberkite prieskonius ir pamaišydami troškinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos skysčiai.

4. Formą su nuimamais kraštais ištepkite sviestu, ant dugno įtieskite sviestinio popieriaus, dėkite blyną, ant jo – gabalėlį sviesto, tada sudėkite blynus ant kraštų taip, kad jie šiek tik dengtų vienas kitą, o kraštai kabėtų į išorę. Tada įklokite blyną, ant jo uždėkite kelis gabalėlius sviesto, uždėkite dar vieną blyną.

5. Uždėkite pusę įdaro, užpilkite trečdaliu padažo, apibarstykite sūriu. Uždėkite blyną, patepkite jį sviestu, dar du blynus, tada uždėkite smulkintą vištienos krūtinėlę. Paskui vėl sluoksnį iš trijų blynų, ant jų – likusį įdarą, apliekite padažu, pabarstykite sūriu, uženkite blynų kraštus į centrą, aptepkite sviestu, na ir uždėkite dar tris blynus, o juos patepkite sviestu.

6. Kepkite blynų pyragą 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 min., tada apibarstykite sūriu ir pakepkite dar 10 min. apibarstykite krapais.

Grietininiai blynai

Produktai:

3 stiklinės miltų,
1 stiklinė grikių miltų,
2 stiklinės grietinės,
1 stiklinė pieno,
1 stiklinė vandens,
5 kaušinio baltymai,
50 g sviesto,
30 g mielių,
1 šaukštelis cukraus,
aliejaus, druskos.

Kaip gaminti:

1. Mielas ištirpinkite šiltame vandens ir pieno mišinyje, suberkite grikių miltus, išmaišykite ir pastatykite šiltoje vietoje.

2. Grietinę sumaišykite su kvietiniais miltais, užmaišykite skystoką tešlą. Supilkite išplaktus baltymus, ištirpintą sviestą, suberkite druską, cukrų, išmaišykite.

3. Tešlą su mielėmis sumaišykite su kita tešla ir vėl pastatykite į šiltą vietą. Kai pakils, kepkite blynus aliejuje.

Gruzdintuvėje kepti lietiniai

Produktai:

2 stiklinės miltų,
5 stiklinės vandens,
50 g sviesto,
1 šaukštelis cukraus,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė džiūvėsėlių,
1 svogūnas,
400 g faršo,
aliejaus kepimui,
druskos.

Kaip gaminti:

1. Druską ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje. Paskui įmuškite 1 kiaušinį, suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Likusį kiaušinį išplakite šakute.

2. Svogūną supjaustykite kubeliais, suberkite į faršą, įberkite druskos, išminkykite.

3. Į aliejumi pateptą keptuvę įpilkite tešlos ir kepkite, kol viena lietinio pusė paskrus.

4. Nukelkite blyną nuo viryklės, ant apkeptos pusės uždėkite faršo. Susukite blyną į stačiakampį pyragaitį, apvoliokite išplaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir kepkite aliejuje, kol paskrus. Taip iškepkite visus lietinius.

Moliūgo ir bulvių blynai

5 porcijas pagaminsite per 25 minutes

Jums reikės:

· 500 gramų moliūgo
· 5 bulvių
· 6 valgomųjų šaukštų miltų
· 2 kiaušinių
· 0,5 stiklinės grietinės
· 6 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus
· Druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

1) Moliūgą nulupkite, išimkite sėklytes. Moliūgo minkštimą ir nuskustas bulves sutarkuokite smulkia tarka. Į tarkius sudėkite kiaušinio trynius, miltus, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais, viską gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų ir taip pat sudėkite į masę, atsargiai išmaišykite.

2) Keptuvėje su įkaitusiu augaliniu aliejumi formuokite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių tol, kol įgaus auksinį atspalvį. Patiekite su grietine.

Kiaušinių lietiniai su krevetėmis

2 porcijas pagaminsite per 45 minutes

Jums reikės:

· 100 gramų virtų išgliaudytų krevečių
· 4 kiaušinių
· 1 vidutinio dydžio svogūno
· 1 valgomojo šaukšto krakmolo
· 0,5 stiklinės vištienos sultinio
· 3 valgomųjų šaukštų sauso raudonojo vyno
· 4 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus
· Druskos, pipirų – pagal skonį
· Žalumynų – papuošimui

Gaminimas

1) Krevetes sumaišykite su smulkiai supjaustytu svogūnu, vynu, druska bei pipirais.

2) Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Iš kiaušinių ir trupučio vandens pasigaminkite plakinį, iš jo iškepkite maždaug 10 plonyčių lietinių blynelių.

3) Į kiekvieną blynelį įvyniokite pasigaminto krevečių įdaro. Pagamintus blynelius vandens vonelėje virkite maždaug 15 minučių.

4) Vištienos sultinį užvirkite, į jį supilkite nedideliame vandens kiekyje ištirpdytą krakmolą, vėl leiskite užvirti.

5) Prieš patiekdamos blynelius, juos apliekite vištienos sultiniu ir papuoškite žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją