Nugalėtoju tapo bei aukso medalį iškovojo austras Gernotas Bruckmannas (3000,00 tšk.), o trečias liko ir bronza tenkinosi japonas Tetsuo Onda (2921,16 taško).

F3P klasė yra naujovė akrobatinių aviamodelių sporte. Tai aviamodeliai skirti atlikti akrobatinius skrydžius uždarose patalpose, varomi elektros varikliais ir jų aviamodelio maksimali masė neturi viršyti 290 g.

D. Paužuolis šioje klasėje skraidė prancūzų suprojektuotu aviamodeliu, kurio masė siekia tik 118 g. Šio aviamodelio tobulinimui lietuvis skyrė daug laiko bei įdiegė daugybę techninių sprendimų. Tai ir padėjo jam tiksliau atlikti akrobatinio skrydžio figūras.

Čempionatą sudarė keturi kvalifikaciniai ir trys finaliniai skrydžiai. Į finalą pateko 10 geriausiai pasirodžiusių sportininkų kvalifikaciniuose skrydžiuose. Skrydžių techniką, išpildytų akrobatinių figūrų tikslumą stebėjo 10 tarptautinės kvalifikacijos teisėjų, kurie vertino atliktas akrobatinio skrydžio figūras atitinkamais balais. Sportininkas pratime surinkęs daugiausiai balų gauna 1000 taškų, kiti sportininkai atitinkamai procentaliai mažiau. Vienas blogiausias pratimas yra atmetamas ir nesumuojamas.

Po kvalifikacinių skrydžių D. Paužuolis buvo ketvirtas (2882,06 tšk.). Kvalifikaciniuose skrydžiuose nepralenkiamas buvo austras G. Bruckmannas, kuris surinko 3000 taškų.

Finalo skrydžiuose iš keturių rezultatų buvo vertinami trys geriausi. Nors D. Paužuolis viename skrydyje buvo geriausiais ir gavo 1000 taškų to nepakako austrui aplenkti.

D. Paužuoliui tai ne pirmas tarptautinis apdovanojimas. 2009 metais Turine (Italija) vykusiose pasaulio oro žaidynėse radijo valdomų modelių F6A (artistinis akrobatinis skraidymas) klasėje tapo pasaulio čempionu, o F6B (akrobatinis skraidymas pagal muziką) klasėje užėmė trečią vietą.

D. Paužuolio ateities planuose - 2014 metų FAI Europos F3P čempionatas bei po dviejų metų vėl vyksiantis FAI pasaulio F3P čempionatas, kur lietuvis sieks aukso medalio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)