Sauliaus Beržinio filme „Greimas“ - susitikimas su lietuvių kilmės prancūzų mokslininku, semiotikos pradininku profesoriumi Algirdu Juliumi Greimu. Filmuotas 1990-ųjų vasarą, filmas atskleidžia Vakarų intelektualo žvilgsnį į to meto Lietuvos įvykius.

Rytis Zemkauskas kvies susitikimui su Sigitu Geda filme „Sigitas Geda. Žiema Stokholme“, režisierius Rimtautas Šilinis – su rašytoju Grigorijumi Kanovičiu (filmas „Ašaros ir maldos“). Tatjanos Daniljanc filmas „Venecija: Plaukiant“ kvies pro kameros objektyvą pažvelgti į Venecijos vandens kelių vairininkus, žvejus, gaisrininkus, karabinierius. Filme „Josifas Brodskis. Pokalbis su dangaus gyventoju“ Nobelio premijos laureato poeto Josifo Brodskio mintys apie gyvenimo posūkius, kūrybą, prisiminimus ir, žinoma, poezijos skaitymai.

Aktorės Eugenijos Pleškytės gyvenimo ir kūrybinis kelias Birutės Vyšniauskaitės filme „Savi keliai“. Matysite interviu su aktore, ištraukas iš garsiausių jos filmų, apie Eugeniją Pleškytę pasakos žinomi kultūros veikėjai, aktorės kolegos. Dali Rust dokumentinis filmas „Marinos namai“ kvies susipažinti su legendinio režisieriaus A. Tarkovskio seserimi Marina Tarkovskaja. Filmo kūrėjai svečiavosi Marinos Tarkovskajos ir Aleksandro Gordono namuose Maskvoje. Filme – istorija apie ypatingą kūrėjų šeimą, kupiną mums visiems pažįstamų išgyvenimų.

Mažiesiems Vilniaus Knygų mugės lankytojams ir jų tėveliams bus rodomi animaciniai filmai. Jų lauks nuotaikinga įvairiausių pasaulio animatorių programa. Tiems, kurių repertuaras dar neužpildytas, „Knygos kino teatras“ siūlo daugybę ilgų ir trumpesnių, vaidybinių, lietuvių ir užsienio autorių filmų, skirtų dideliems ir mažiems. Taip pat žiūrovų lauks pokalbiai ir diskusijos su režisieriais, rašytojais, filosofais ir kino kritikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)