Prieš oficialius pokalbius buvo pademonstruotas filmas apie Kauno „Žalgirio“ arenos statybas. Tai sukėlė V. Romanovo pasipiktinimą.

„Jūs savo pinigų į areną neįdėjote. Jei nebus „Žalgirio“, nebus ir arenos“, - teigė V. Romanovas.

Verslininkas atskleidė, kad šį sezoną klubo biudžetas siekia 36 mln. Lt.

„Mes iš jūsų prašome tik 10 milijonų“, - teigė V. Romanovas.

„Žalgirio“ savininkas neslėpė, kad jo skola žaidėjams siekia 25 mln. Lt.

„Jis (V. Romanovas – DELFI) iš medžio iškritęs gal? Jūsų visi maldavimai verti pasigailėjimo. Tai juk jūsų privatus klubas. Jei jūs įsigijote klubą tai ir rūpinkitės“, - itin kategoriškai kalbėjo Kauno miesto tarybos Vytas Bancevičius.

„Kaip jaustųsi miestas, jei „Žalgiris“ bankrutuos, kaip atsitiko „Chimki“?“, - retoriškai klausė „Žalgirio“ sporto direktorius Vitoldas Masalskis.

Žinomas krepšinio specialistas teigė, kad „Žalgiris“ yra bene geriausia reklama Kauno miestui. V. Masalskis priminė, kad nuo kitų metų pasikeitus nuostatams Eurolygoje labiau figūruos ne „Žalgirio“, o Kauno miesto vardas.

V. Masalskis neslėpė, kad situacija „Žalgiryje“ tapo itin sudėtinga.

„Situacija ne sudėtinga, o kritinė. Mes atėjome prašyti pagalbos – išmeskite mums pagalbos ratą“, - neslėpė situacijos V. Masalskis.

Susitikime taip pat dalyvavo ir kitų sporto šakų atstovai. Aleksas Stanislovaitis priminė, kad Lietuvą garsina ne tik krepšinis, bet ir aukšti lengvaatlečių pasiekimai. Rankininkų interesams atstovavo Antanas Skarbalius.

„Jei bent dešimtdalį, ką gauna krepšinis Lietuvoje, gautų kitos sporto šakos, rezultatai būtų kitokie“, - teigė Kauno vicemeras, buvęs regbio treneris Vytautas Vasilenka.

Kaip jau DELFI rašė, „Žalgiris“ iš Kauno savivaldybės prašo 10 mln. Lt.

„Būkime realistais – tokių skaičių tikrai nebus“, - neslėpė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Reaguodamas į šiuos žodžius V. Romanovas pareiškė, kad jau pradėjo tvarkyti dokumentus ir atsisako klubo savininko statuso.

„Aš perduodu klubą. Parinkau žmonių, kurie atiduoda savo jėgas. Vakar jau pradėjome forminti dokumentus. Aš atsisakau savininko rolės. Aš visada padėsiu „Žalgiriui“, tačiau savininku nebūsiu“, - pareiškė V. Romanovas.

Netrukus V. Romanovas įsivėlęs į žodinį konfliktą su A. Skarbaliumi nusprendė palikti posėdį ir demonstratyviai pasišalino. Paklaustas, kam perdavė klubą į detalesnius komentarus V. Romanovas nesileido.

„Viskas bus išplatinta. Vis tiek iškraipysite mano žodžius. Kam perdaviau klubą? Veteranams – Modestui Paulauskui, Vitoldui Masalskiui. Žmonėms, su kuriai dirbau trejus metus“, - teigė V. Romanovas.

Paklaustas, kodėl nusprendė perduoti klubą kitiems asmenims V. Romanovas teigė, kad savivaldybė nuolat akcentuoja, kad „Žalgiris“ privatus klubas ir turi verstis pats.

„Man jau daėjo. Dabar jie šio kozirio neturės“, - teigė V. Romanovas.

Posėdį palikus V. Romanovui toliau vyko diskusija apie savivaldybės paramą „Žalgiriui“. Teigiama, kad reali parama „Žalgiriui“ gali siekti 2 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (766)