Laboratorijai skirtos dvi patalpos – vienoje yra 24 „Apple iMac“ kompiuteriai, o kitoje daugiausiai dėmesio skirta „Microsoft“ ir „Nokia“ technologijoms. Taip pat studentai, kurdami programėles, galės naudotis „Nokia“ telefonais su „Windows Phone“ sistema, žaidimų kompiuteriu „Xbox“ su „Kinect“ priedu, „iPhone“ telefonais bei „iPad“ planšetiniais kompiuteriais.

Šioje laboratorijoje vykdomus projektus, kursinius ir laboratorinius darbus dėstytojai studentams užskaitys kaip profesinę praktiką, rašoma pranešime spaudai.

Iš viso laboratorijoje, kuri įkurta VGTU antrajame laboratoriniame korpuse, yra 40 darbo vietų, taigi, ji yra didžiausia tokio laboratorija Lietuvoje. Pirmosios trys Mobiliųjų aplikacijų laboratorijos veikia Vilniaus universitete (VU), Kauno technologijos universitete (KTU) ir Klaipėdos valstybinėje kolegijoje. Laboratorija VU atidaryta bendradarbiaujant su Kinijos telekomunikacijų kompanija „Huawei“, KTU – su „Samsung Electronics Baltics“, Klaipėdoje – su „Sony“. Prie visų trijų laboratorijų atsiradimo prisidėjo ir „Omnitel“ bei „AppCamp“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)