Tai, kaip jus elgsitės su savo partneriu per Šv. Valentino dieną, turės didelės įtakos jūsų vaikui. Jis stebi ir įsisavina būdus, kuriais jūs išreiškiate savo jausmus. Nuo to, kiek įtrauksite vaikus į šią šventę, priklausys jų būsimas elgesys su savo mylimaisiais, rašo psychologytoday.com.

Per Valentino dieną

Pagalba vaikams gaminant Valentino dienos atvirukus, kuriuos jie įteiks savo draugams, yra mažiausia, ką galite dėl jų padaryti. Šiltas ir meilės kupinas ryšys su augančiais Valentinais yra tiek pat svarbus, kaip ir meilės jiems pademonstravimas. Pateikiame kelis patarimus, kaip namuose sukurti ypatingą Valentino dienos nuotaiką.

Pažadinkite visus šeimos narius, sveikindami juos su Valentino diena. Paprašykite kiekvieno šeimos nario pabūti jūsų Valentinu. Nesvarbu, jei vyresnė atžala manys, kad išprotėjote.

Įsijauskite į šventės nuotaiką – vilkėkite kažką raudono.

Ant šaldytuvo ar vonios veidrodžio priklijuokite raudoną ar rožinę popierinę širdelę su žodžiais „Myliu JUS!“ ir surašykite savo vyro bei vaikų vardus.

Į mokyklą ar darbą išeinančius šeimos narius apdovanokite ilgesniu ir stipresniu nei įprastai valentinišku apkabinimu.

Paprašykite vaikų padėti jums apsispręsti, ką padovanoti jų tėčiui (ar mamai).

Paprašykite sūnaus ar dukters padėti jums supakuoti ypatingą siurprizą (jeigu keičiatės dovanomis) jūsų antrajai pusei.

Savo vaikams taip pat paruoškite simbolines dovanėles. Tai gali būti širdelės formos akmenukas, saldumynai, knygos skirtukas su Valentino dienos užrašu ar dėklas kortoms, kuriomis žaidžiate su vaikais.

Iškepkite širdelės formos blynų. Galbūt jie nesigaus tobulos formos, bet vis tiek bus ypatingi.

Pradžiuginkite šeimą šventine Valentino dienos vakariene ir gaminkite ją kartu su savo vaikais.

Stenkitės, kad maistas būtų raudonos (arba rožinės) spalvos. Rinkitės raudonus obuolius, raudonuosius svogūnus, raudonąsias vynuoges, braškes ar avietes, braškinius ledus ir pan.

Įveskite tradiciją per Valentino dieną pasmaguriauti tortu. Įsigykite širdies formos kepimo indą arba išpjaukite širdį iš apvalių torto biskvitų. Greitasis būdas: užsukite į kokią nors kepyklėlę ir nupirkite keksiukų su rožiniu glaistu.

Įteikite vaikams atvirukus, užrašytus abiejų tėvų – taip pabrėšite, kad esate vienas kitą mylinti šeima. Palikite atvirukus įprastoje jų vietoje prie pusryčių ar pietų stalo. Taip pat jų vietas prie stalo galite papuošti raudonomis širdutėmis, nupieštomis ant popierinių servetėlių.

Šalia lėkštės su avižine koše pridėkite kelis širdelės formos saldainius ar šokoladukus.

Pusryčiams paskrudinkite iš duonos riekės išpjautą širdelę.

Į savo vaiko pietų paketą įdėkite servetėlę, ant jos raudonai užrašę „Valentinas“.

Per likusias 364 dienas

Nuo to, kaip likusiomis metų dienomis demonstruosite savo dėmesį ir meilę suaugusiam Valentinui bei vaikams, priklausys ilgalaikiai jų įpročiai. Per Valentino dieną savo dėmesį tiesiog padvigubinkite, tuomet jūsų mylimieji, kuriuos auklėjate, suvoks, ką norite jiems įdiegti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)