Priežasčių, dėl ko gali sutrikti menstruacijų ciklas, iš tikrųjų yra nemažai, rašo woman.DELFI.ua.

1. Lytinių organų infekcija

Mažojo dubens organų infekcija yra viena iš pagrindinių menstruacijų ciklo sutrikimo priežasčių. Norint išsiaiškinti, kokia tai infekcija, reikia atlikti tyrimus dėl virtinės galimų parazitų (chlamidijų, ureaplazmų ir kt.). Tuomet jums bus skirtas gydymas. Tokios infekcijos yra gana nesunkiai išgydomos.

2. Hormonai

Vienas iš svarbiausių moters sveikatos kriterijų yra jos hormoninis fonas. Hormonų koncentracijos pokyčiai organizme gali būti susiję su skydliaukės funkcijų sutrikimais, todėl menstruacijų ciklo svyravimus kartais tenka gydyti ne tik ginekologui, bet ir endokrinologui.

3. Stiprūs stresai

Depresyvi būsena turi įtakos ne tik lytinės sistemos funkcionavimui, bet ir kiekvienam organui atskirai, todėl nenustebkite, jei patyrus stiprų stresą ar susirgus depresija, išsireguliuos ir jūsų ciklas.

4. Paveldimumas

Pakalbėkite su savo mama ar močiute. Gali būti, kad jų menstruacijos taip pat būdavo nereguliarios. Jei tai tiesa, vadinasi, ciklo svyravimus paveldėjote iš savo protėvių

5. Griežta dieta

Dėl griežtos, mažai kalorijų turinčios dietos organizmas gali justi vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų stoką. Labai dažnai po tokių „dietinių“ badavimų menstruacijų ciklo sutrikimai būna neišvengiami.

6. Klimato pokyčiai

Menstruacijų ciklas gali sutrikti ir staigiai pasikeitus klimato sąlygoms.

7. Vaistų vartojimas

Tai būtent tas atvejis, kuris įrodo, kaip svarbu skaityti vaistų informacinius lapelius ir ypač tuos skyrelius, kur nurodomi šalutiniai jų poveikiai ir kontraindikacijos. Beje, ciklas gali sutrikti, jei ilgai vartojate bet kokius vaistus.

8. Apsinuodijimas

Apsinuodjimas buitine chemija, dažais ir kitomis priemonėmis atsiliepia labai greitai. Dismenorėja – vienas iš menstruacijų ciklo sutrikimų, sukeliantis stiprius, spazminius skausmus apatinėje pilvo srityje, pablogėjusią savijautą, skausmus strėnose. Šią būseną patiria beveik visos moterys.

9. Rūkymas

Nepamirškite, kad tabakas kenkia ne tik plaučiams. Seniai rūkančios moterys dažniau negu kitos kenčia nuo „problemiškų“ menstruacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)