„Norėjome surinkti tokią komandą, kuri kovo pabaigoje susitiks su Slovakija, tačiau tai praktiškai neįmanoma. Mažiausiai aštuoni rinktinės žaidėjai pakeitė klubus ar jų šiuo metu ieško. Iškviesti juos iš pasiruošimo stovyklų būtų nenaudinga, - dėstė Cs. Laszlo.

„Pavyzdžiui, Valdemaras Borovskis ir Artūras Rimkevičius neturi sutarčių su klubais. Komandas keitė Darvydas Šernas, Saulius Mikoliūnas, dar keli žaidėjai, Marius Stankevičius tikėjosi persikelti į Ispaniją ir tik vėliau buvo paprašytas pasilikti Romos „Lazio“ klube. Edinburgo „Hearts“ ekipai, kur žaidžia Marius Žaliūkas ir Arvydas Novikovas, dabar kritiškai svarbus periodas“, - tęsė treneris.

Žvelgia į rinktinės ateitį

Atsiradusį laiką rinktinės treneriai išnaudojo žvalgydami jaunus žaidėjus. Antradienį ir trečiadienį Marijampolėje vyko treniruočių stovykla, kurioje tarp dalyvių daugiausiai buvo U-21 ir U-19 rinktinių žaidėjai.

„Įdomių žaidėjų mačiau „Sandraugos“ taurės turnyre Sankt Peterburge. Pavyzdžiui, puolėjas Lukas Spalvis. Šią savaitę daugelį žaidėjų išbandėme treniruotėse. Talentu išsiskyrė Rokas Gedminas, Tautvydas Eliošius“, - teigė Cs. Laszlo - Mums taip pat svarbu, kad U-19 rinktinė vasarą gerai pasirodytų Europos čempionate. Šie žaidėjai galės ateityje papildyti ir nacionalinę rinktinę“.

Treneris trečiadienį jau stebėjo Graikijos ir Slovakijos rinktinių kontrolines rungtynes su Šveicarija ir Belgija. Pagrindinis pasiruošimo etapas rungtynėms su Slovakija numatytas nuo kovo 18-os Austrijoje.

„Kviečiame, kad žaidėjai atvyktų kuo anksčiau ir turėtume kuo daugiau laiko – ne tris, o keturias ar penkias dienas“, - sakė Lietuvos rinktinės vairininkas.

2014 m. pasaulio čempionato atrankos rungtynės tarp Slovakijos ir Lietuvos futbolo rinktinių vyks kovo 22 dieną Žilinos mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)