„Nekilnojamojo turto mokestis yra numatytas mūsų Vyriausybės programoje. Tačiau dar reikia apsispręsti, koks bus mūsų atskaitos taškas jį įvedant“, – Ministro pirmininko spaudos tarnybos pranešime cituojamas A. Butkevičius.

Kaip „Pirklių klube“ vykstančioje nekilnojamo turto konferencijoje kalbėjo premjeras, „kol kas manau, mes šio mokesčio negalėtume taikyti – pablogintume žmonių finansinę situaciją. Jeigu visas NT būtų apmokestintas, kai realios pajamos neauga, tai nėra Vyriausybės tikslas“.

Premjeras kėlė klausimą ir dėl taikomo žemės mokesčio tarifo, kuris jam atrodo nelogiškas.

„Pagrindinis pasiūlymas darbo grupei (mokesčių – DELFI) buvo, kad ji įvertintų, ar tikrai savivaldybės nepiktnaudžiauja nustatant patį aukščiausią tarifo mokestį žemei, todėl kad norėtų gauti papildomas pajamas į biudžetą, neįvertinus, kokį poveikį tai daro konkurencinei rinkai, verslui arba padidina naštą žmonėms, mokant mokesčius už žemę“, - sakė A. Butkevičius.

Pasak jo, šiuo metu galiojantis žemės mokesčio tarifas yra per didelis: „Aš nežinau nei vienos pasaulio šalies kur leidžiamas toks diapazonas – nuo 0,3 proc. iki 4 proc. Manau, kad logiškiausia būtų viršutinė riba apie 1,5 proc.”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (264)