„Vyksta įvairios diskusijos, bus peržiūrėta energetikos strategija ir, manau, kad gegužės mėnesį bus rezultatas. Aš asmeniškai manau, kad ir palankus požiūris į atominę energetiką, ir derybos su „Hitachi“ gali taip pat duoti tam tikrų rezultatų, tad neturėtumėme skubinti įvykių. Turime išnagrinėti finansinius įsipareigojimus, ilgalaikį elektros energijos tiekimą, energetinės nepriklausomybės svarbą ir priimti sprendimus“, - DELFI sakė L.Linkevičius.

Jis dėsto, jog kalbant apie atominę energetiką Lietuvoje vienas svarbiausių klausimų yra, kokia atominė elektrinė turėtų būti, o jei pavyks susitarti su regioniniais partneriais, projektas būtų sėkmingas.

Skalūnų reikia bent paieškoti

Paklaustas, kaip vertina diskusijas dėl skalūnų dujų paieškos, L. Linkevičius sako, jog Lietuva turi žinoti, kokių ir kiek išteklių turi.

„Aš nematau priežasčių, kad nepradėję tyrinėti, užkirstume tam kelią, tai būtų labai neatsakinga. Nedarydami jokiu būdu žalos gamtai ir labai atsakingai tą darbą atlikdami turime teisę išnagrinėti savo išteklius“, - mano L. Linkevičius.

Jis pridūrė, kad jei Lietuvoje atliekant tyrimus būtų daroma kokia nors žala privatiems subjektams, tam yra numatytas teisinis kompensavimo mechanizmas.

„Bet užkirsti kelią net ir tyrinėjimams, mano nuomone, būtų labai neatsakinga“, - pakartojo L.Linkevičius.

Primename, kad trečiadienį Seimo Aplinkos komitetas pasiūlė stabdyti skalūnų dujų žvalgybą Lietuvoje. Premjeras Algirdas Butkevičius teigia norintys išsiaiškinti tokių siūlymų motyvus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)