Projekte siūloma pakeisti 62 straipsnio 2 dalies 3 punktą ir jį išdėstyti taip: „3) pirkimo arba importo PVM už lengvąjį automobilį, skirtą vežti ne daugiau kaip 8 žmones (neskaičiuojant vairuotojo), arba nurodytos klasės automobilį, priskiriamą visureigių kategorijai, jeigu automobilis nebus tiekiamas arba išnuomojamas, taip pat juo nebus teikiamos keleivių vežimo už atlygį arba mokymo vairuoti paslaugos. Tie patys apribojimai taikomi atskaitant pirkimo PVM už nurodytų kategorijų automobilių nuomą. Šie apribojimai netaikomi nurodytų kategorijų automobiliams, jeigu jie pagal teisės aktus, reglamentuojančius transporto priemonių klasifikavimą ir kodavimą, priskiriami specialios paskirties transporto priemonėms, taip pat automobiliams, kurie atitinka šio įstatymo 2 straipsnio 16 dalies 1 punkte nustatytą naujos transporto priemonės sąvoką ir kurių vertė (įskaitant PVM) ne didesnė kaip 121000 litų.“

Galimybė sutaupyti pirkimo PVM automobilį įsigyjant per įmonę buvo panaikinta dar 2002 m. liepos 1 d. priėmus pridėtinės vertės mokesčio įstatymą, kuris uždraudė įmonėms PVM mokėtojoms atskaityti lengvųjų automobilių pirkimo PVM.

Seimas dėl PVM lengvatos lengviesiems automobiliams spręs pavasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)