Diena iš dienos, stebint mūsų visuomenę, vis tenka prisiminti sparnuotą Gintaro Varno frazę, kad: „gėjų Lietuvoje nėra, yra tik paradai...“ Štai ir šiandien prisėdus prie kompiuterio ši frazė vėl priminė apie save, perskaičius straipsnį „Vaikinas: gyvenimas Lietuvoje homoseksualams yra pakankamai geras“

Atvirai pasakius, nereikia net viso straipsnio skaityti, užtenka pamatyti tik straipsnio antraštę, kad suprastum - geruoju šitai nesibaigs.

Ką, po velnių, reiškia frazė: gyvenimas yra pakankamai geras? Taip ir iškyla prieš akis, koks Biliūno Brisius, nusižeminęs, praradęs bet kokią savigarbą, svajojantis paskutinį kartą lyžtelėti šeimininko kojas. Aš asmeniškai galėčiau straipsnio autoriui pasiūlyti dar keletą panašaus lygio frazių: „muša, nes myli arba „šuo ir kariamas pripranta“. Paradoksalu, bet homoseksualių žmonių mažuma Lietuvoje puikiai parodo mūsų visos tautos amžiną problemą - nesugebėjimą kovoti už lygiateisiškumą ir teisingumą kiekvienam iš mūsų. Skaudu, kuomet lygybė įvardijama, kaip „išskirtinės teisės“, o dar skaudžiau, kai tai sako pats tas teises praradęs asmuo.

Teisus straipsnio autorius, sakydamas, kad gėjai yra visuomenės dalis ir tokie pat kaip likę jos nariai. Taip, jie tokie pat baudžiauninko mentaliteto iškankintieji, kaip ir tos Maximos kasininkės neturinčios veikiančios profsąjungos, tie apie smurtą šeimoje nepranešantys kaimynai ar tie už dyką šešėlyje viršvalandžius dirbantys statybininkai. Visi jie ir visi mes, kai tik pažeidžiamos mūsų ar aplinikinių teisės, sugebame save apgauti kokiu vergišku pasiteisinimu: išmes iš darbo, ne mano reikalas, daugiau pinigų ir t.t.

Vaikinas iš straipsnio šių pasiteisininmų irgi turi begalę: gi yra gėjų klubų, gi ir į kalėjimą nebesodina ir pasibučiuoti galima, kur bute nuo tėvų pasislėpus...

Taip ir nugyveni ištisą gyvenimą: pasislėpęs, meluojantis artimiesiems ir skandinantis vidinę tuštumą vakarėliais, atsitiktiniu seksu, trumpalaikiais santykiais, narkotikais ir alkoholiu.

Teisus tu autoriau! Gėjai tokie pat, kaip ir visi lietuviai: tokie pat užguiti brisiai...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!