Azijos rinka – viena didžiausių ir svarbiausių bendrovės tarptautinių rinkų, kuri, beje pasižymi dideliu savitumu – klimatinėmis sąlygomis, eismo savitumais, gyventojų kultūra. Todėl pagrindinė čia dirbančių dizainerių, konstruktorių ir marketingo specialistų užduotis – kurti ir adaptuoti „Audi“ techninius bei marketingo sprendimus Kinijos ir kitų Azijos šalių rinkoms. Be to, siekiama glaudesnio bendradarbiavimo su jau keletą dešimtmečių Kinijoje veikiančia bendra „FAW-Volkswagen“ įmone.

Azijai skirto mokslinių tyrimų centro atidarymas užbaigia ir įprasmina svarbų bendrovės veiklos globalizavimo etapą. Šiame centre dirba vietos specifiką ir Azijos klientų lūkesčius išmanantys specialistai, kurių vertingos žinios ir patirtis dar labiau padidins Audi automobilių patrauklumą Kinijos ir kitų Azijos šalių pirkėjams“, - centro atidarymo proga kalbėjo „Audi AG“ valdybos pirmininkas Rupertas Stadleris.

Vienas iš šio centro padalinių – „Audi Design China“ dizaino dirbtuvės. Čia dirbantys specialistai vietinėms sąlygoms pritaiko kėbulo ir salono dizainą, kuria Azijos klientams įdomius papildomus priedus bei parenka regiono gyventojams patrauklius spalvų derinius glaudžiai bendradarbiaudami su Ingolštate įsikūrusiu pagrindiniu Audi dizaino centru.

Azija – viena iš trijų svarbiausių pasaulinių Audi rinkų. Kinijoje (įskaitant Hong Kongą) „Audi“ tapo didžiausia prestižinio segmento marke ir 2012 metais pasiekė rekordinius pardavimus – pernai čia parduoti 405 838 automobiliai, t.y., net 29,8 proc. daugiau, nei užpernai.

Azijos modernus konstravimo ir mokslinių tyrimų „Audi“ centras įsikūrė Pekino komercinių pastatų komplekse neseniai pastatytame dangoraižyje „Audi China Building“. Pekine taip pat įsikūrusi ir „Volkswagen“ Kinijos padalinio „Volkswagen Group China“ atstovybė bei kai kurie „Volkswagen“ koncerno ir Kinijos gamintojo bendros įmonės „FAW-Volkswagen“ padaliniai.

„Audi“ plėtra Kinijoje neapsiriboja mokslinio tyrimo sektoriaus ir gamybinės bazės stiprinimu. Bendradarbiaujant įvairioms Kinijoje veikiančioms „Audi“ ir „Volkswagen“ organizacijoms – gamybos padaliniams, įgaliotoms atstovybėms, regioniniams centrams ir pan., 2012 metais buvo pradėtos rengti pirmosios pasaulyje „Audi R8 LMS Cup“ lenktynės ir įvairiuose Kinijos miestuose jau įvyko 12 šios taurės etapų.

Šiemet tikimasi surengti keletą etapų ir kitose Azijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)