Pirmoje kovoje su „drakonais“ vilniečiai pasiekė ne tik pirmą „sausą“ pergalę sezone, bet ir greičiausią įvartį ne tik Baltarusijos čempionatų, bet ir klubo istorijoje.

Po atkaklios pirmos rungtynių dalies, antrą vilniečiai pradėjo sėkmingiau – prabėgus 3 minutėms varžovų vartininką iš toli nuginklavo Viktoras Češulis (rezultatyvus Andriaus Jelagos perdavimas). Pelnytas įvartis dar negarantavo galutinės pergalės, todėl vilniečiai ir toliau atkakliai ieškojo galimybių padidinti pasiektą persvarą.

30 rungtynių minutę po stipraus Eriko Korsukovo smūgio nuo vartininko atšokusi kamuoliuką sėkmingai į vartus nukreipė Jurijus Kondratovičius, padvigubinęs turėtą komandos persvarą.

37 minutę „UV 2003“ žaidėjai padarė tai, ką retai galima pamatyti ne tik grindų riedulio rungtynėse – po dar vieno V. Češulio pelnyto įvarčio įžaidžiant kamuoliuką nuo centro linijos, Martynui Samulevičiui užteko tik 3 sekundžių, kad savo 16-os čempionate pelnytų įvarčių sąskaitą papildytų dar vienu gražiu ir įsimintinu rezultatyviu smūgiu.

Tikslus smūgis į apatinį vartų kampą beveik nuo aikštelės centro minskiečių vartininką pagavo visai nepasiruošusi tokiam puolėjo sprendimui. Pagyrimo vertas ir vilniečių vartininkas Antanas Dubikaitis, atrėmęs ne vieną pavojingą varžovų smūgį bei padėjęs komandai iškovoti labai svarbią pergalę.

Antrose rungtynėse lietuviai lazdas surėmė su jau kartą solidžiai įveiktais „legionieriais“. „Legion“, nesenai pasistiprinusi keliais pajėgiais žaidėjais, rungtynių metu jau neatrodė toks beviltiškai visų komandų daužomas priešininkas. Visgi dvikovos pradžia buvo sėkmingesnė „UV 2003“ – 2-ą minutę po sėkmingos Eimanto Rudžio ir J. Kondratovičiaus atakos pastarasis pelnė pirmą įvartį, o po dešimties minučių rezultatas tapo 2:0.

Po Mažvydo Satkaus smūgio vartininko atremtą kamuoliuką sėkmingai į vartus nukreipė „vienuolių“ komandoje žaidžiantis švedas Bjornas Tilleniusas. Per sužaistą laiką ir varžovai turėjo ne vieną gerą progą pasižymėti, ką sėkmingai padarė 19-ą minutę. Rezultatas 2:2 tapo jau po pertraukos sužaidus 6 minutes. Varžovai nesiruošė apsiriboti pasiektu rezultatu, aktyviai puolė čempionato debiutanto, jaunojo 18-mečio vilniečių vartininko Egidijaus Vitėno saugomus vartus ir E. Rudžio tikslus tolimas šūvis po kelių minučių buvo pačiu laiku.

Po 4 minučių M. Samulevičiaus individualių pastangų dėka pelnytas 4 komandos ir 18 pačio puolėjo įvartis dar labiau priartino komandą prie 6 pergalės čempionate. Visgi tai dar nebuvo galutinis rungtynių rezultatas – iki finalo sirenos likus 12 sekundžių minskiečiai pelnė gražų įvartį po standartinės padėties įžaidimo, bet dar ir išsigelbėti nuo eilinio pralaimėjimo jiems jau nebeliko laiko.

Dvikova tarp čempionato lyderių „Vendetta“ ir „Stella“ ekipų po labai atkaklios kovos baigėsi pastarosios komandos pergale 4:3 (2:1, 2:2), o dar viename, ne mažiau atkakliame 11 turo susitikime „Partizan“ klubas kiek netikėtai 5:4 (2:1, 3:3) iškovojo pergalę prieš ambicingą „Energiją“, kurioje žaidžia 15-17 metų jaunimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)