Turite problemų lovoje? Žaidimai miegamajame atrodo blankoki? Tuomet meskite į šoną meilės rutuliukus, nebegerkite ženšenio ir liaukitės darę tai, ką darote. Anot studijos, kurios rezultatai skelbiami žurnale „Atlantic“, tai gali būti susiję su pačiu pirmuoju kartu, kai turėjote lytinių santykių.

Pasak tyrimo, nuo to, kaip praradote savo nekaltybę, priklauso visas tolesnis jūsų seksualinis gyvenimas. Jis pasikeičia ne tik ta akivaizdžia prasme, jog prieš tai nesimylėdavote, o dabar mylitės, bet ir visais gilesniais, psichologiškai persmelkiančiais atžvilgiais, guardian.co.uk rašo apžvalgininkė Rhiannon Lucy Cosslett.

Pavyzdžiui, jei tąkart buvote liūdni, tai visą gyvenimą būsite pasmerkti po sekso verkti, nors tuo metu sutrikusį partnerį raminsite: „Aš tiesiog tokia laiminga!“ Tačiau jei tada tvirtame savo mylimojo glėbyje šildėtės maloniais įspūdžiais, tuomet visą likusį gyvenimą džiaugsitės fantastišku, orgazmo lydimu seksu.

Tačiau suvokimas, kad nekaltybės praradimo scenarijus gali turėti tokį dramatišką poveikį seksualinei lemčiai, gerokai trikdo. Atrodo, tarsi po pirmojo karto pasirodytų džinas, kuris suriaumotų: „Tuoj parodysiu tavo likimą sekso srityje“, ir jums prieš vis dar išpūstas akis pradėtų rodytis begalė nepatenkinamų seksualinių kontaktų.

Ar jums, kaip kokiam Ebenizeriui Skrudžui, būtų suteiktas šansas ištaisyti savo klaidas ir pakeisti istorijos kursą? Ir ar galėtumėt atsukti laiką atgal, su prietaringa baime atsistoti už savo buvusių meilužių nugaros ir, užuot sutrukdžius jiems žiesti molinius puodus, dar kartą į ausį jiems šūktelėti: „Užsidėk prezervatyvą!“? Tiek daug klausimų.

Žinoma, mes visi suprantame, kad minimas tyrimas yra nieko vertas. Jis buvo atliktas su Jungtinių Valstijų koledžo studentais, kurie veikiausiai savo nekaltybę prarado vos prieš penkias minutes. Maža to, dvi savaites jie turėjo rašyti sekso dienoraštį, tarsi toks laikotarpis tiksliai atspindėtų kažkieno seksualinį gyvenimą.

Visi žino, kad seksualiniai santykiai koledžo laikais paprastai būna nevykę ir nėra tokie dažni, kaip tvirtinama. Daug kas mėgina parodyti, kad jie primena ištvirkavimus paskutinėmis Romos dienomis, nors iš tikrųjų juos galima apibūdinti kaip mėnesių mėnesiais trunkantį nusivylimą, kurį tik retkarčiais pertraukia atsitiktinis seksas kokio nors vakarėlio metu.

Kitas problematiškas šio tyrimo aspektas susijęs su tuo, kaip jūs suprantate savo skaistybę. Ar galvoje turima tikroji, ar išgalvota skaistybė? Daugybė žmonių turi dvi skaistybes ir ta, apie kurią jie giriasi, dažnai nebūna tikroji.

Nemažai žmonių prarasti skaistybę bando keletą kartų ir nėra tikri, ar šiuos bandymus reikia įskaičiuoti. Ar manote, kad skaistybę galima prarasti tik tuomet, kai vyriškajai pusei pasiseka įgyvendinti savo tikslą? Ar galioja tie atvejai, jei žmonės buvo neblaivūs? O kas, jei tai vyko su daugiau nei vienu asmeniu?

Dėl tendencijos meluoti apie seksą, kai pirmą kartą su juo eksperimentuojama, ir dėl to, kad tyrime dalyvavo tik studentai, šios studijos rezultatus geriausiu atveju galima laikyti nereikšmingais. Tačiau ko daugiau galima tikėtis iš apklausos, pavadintos „Dingo, bet nepasimiršo“ („Gone, but Not Forgotten“)? Tai buvo išvada, nuo kurios reikėtų susilaikyti.

„Man niekada nepatiko manymas, kad skaistybės praradimas turi būti momentinis įvykis, sukeliantis visą gyvenimą trunkantį aidą“, - rašo autorė. Tokia nuostata atsiduoda konservatyvumu. Nereikia didelio šuolio, kad nuo skaistybės fetišizmo atsidurtum vienoje iš tų šeimų, kuriose tėvas vedasi dukrą į skaisčių mergelių pokylį ir priverčia ją pasižadėti saugoti savo nekaltybę iki vedybų.

Kodėl skaistybę reikia „prarasti“ ir kodėl ji tapatinama su nekaltumu?

Kai pirmą kartą turi lytinių santykių, įgauni patirties. Ir nors galite ginčytis, kad žmogus sprendimai, tarp jų ir seksualiniai, visą gyvenimą veikiausiai bus tokio paties pobūdžio, žmonės bėgant laikui eksperimentuoja ir veikiausiai tai, ką daro, atlieka geriau.

Tačiau šis tyrimas gali turėti ir tiesos. Kai socialiniame tinkle „Twitter“ autorė žmonių paklausė, ar jie mano, kad jų nekaltybės praradimo scenarijai pakreipė jų seksualinį gyvenimą tam tikra linkme, Kitas Lovelace`as iš „The Guardian“ rubrikos „My love life in your hands“ atsakė: „Savo nekaltybę praradau su mergina, kuri buvo tikra mano pusseserės kopija (tai suvokiau tik po fakto). Labai noriu, kad tai nepasikartotų, taigi manau, kad taip, tai galėjo turėti įtakos“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)