Su vidutinio dydžio kabrioletu „Cascada”, kuris yra 4,70 m ilgio, „Opel“ grįžta į senų ir išskirtinių tradicijų, gan retą vidutinio dydžio, keturviečių kabrioletų segmentą, susietą su šeštojo ir septintojo dešimtmečio modeliais, tokiais kaip „Kapitan“ ir „Rekord“.

„Opel“ pirmą kartą per 70 metų, pačių suprojektuotą vidutinio dydžio kabrioletą gamins savo gamykloje. Vieni populiariausių praėjusių dešimtmečių „Opel“ kabrioletų buvo kompaktiško dydžio „Kadett“ ir Astra“ modeliai – 1976 m. pasirodė „Kadett C Aero“, o 1987 m. „E Cabrio“ versijos bei nuo 1993 iki 2010 metų trys kartos „Astra“ kabrioletų.

Iki šiol dauguma didesnio dydžio kabrioletų nebuvo gaminami „Opel“ gamyklose, o surenkami ir ribotais kiekiais parduodami specialių Vokietijos automobilių kėbulų gamintojų, tokių kaip „Autenrieth“ ar „Karl Deutch“. Tokios užsakomųjų kabrioletų gaminimo paslaugos buvo įprastos tuo metu. „Kadett E Cabrio“ ir dvejos „Astra Cabrio“ modelių kartos taip pat buvo gaminamos italų kompanijos „Carozzeria Bertone” pagal užsakymą.

Naujoji „Cascada“ bus surenkama „Opel“ padalinyje Gliwice, Lenkijoje.

„Opel“ neseniai pranešė, kad jau priima naujojo kabrioleto „Cascada“ užsakymus. Automobilis Vokietijos rinkoje įskaitant mokesčius kainuos nuo 25 945 eurų (89,5 tūkst. Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)