Moterys – priešingai, šiuo klausimu joms apsispręsti kur kas sunkiau: dailiosios lyties atstovės laukia mažų mažiausiai šeštojo pasimatymo ir tik tada nusprendžia, ar su konkrečiu vyruku verta prasidėti. Tyrimo rezultatai gana šokiruojantys – beveik kas ketvirtas vyras tiki meile iš pirmo žvilgsnio ir jau po kelių sekundžių gali pasakyti, ar sutiko būtent „tą“ merginą.

Ekspertai taip pat nustatė, jog statistinis britas įsimyli tris kartus dažniau nei statistinė britė, tai reiškia, kad kol moteris įsimyli, vyras per tą laiką įsimylėti gali net tris kartus. Šie statistiniai duomenys skelbiami naujausioje rašytojos Elizabeth Noble knygoje „The Way We Are“. Knygoje analizuojama, kaip pirmosios meilės potyriai atsikartoja tolesniame gyvenime.

„Dabar kur kas lengviau nei anksčiau atsekti žmones iš mūsų praeities, tam padeda „Facebook“ ir kitos socialinės žiniasklaidos priemonės. Tačiau tai tikrai nereiškia, jog tai iš tikrųjų yra gerai.

Jei jums pasisekė, galite pasigirti šiltais pirmųjų romantinių ryšių prisiminimais. Taigi su amžiumi žmonės išmoksta tokius gražius dalykus perkelti į ateities santykius, norėdami juos padaryti geresnius ir patvaresnius“, - sako E. Noble.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad dauguma vyrų patyrė meilę be atsako – jų jausmai neišsipildė. Vyrai taip pat pirmiau nei moterys ištaria stebuklingus žodžius „aš tave myliu“.

Be to, vyrai dažniau nei moterys linkę palūžti po skausmingos pirmosios meilės patirties.

Tiek vyrai, tiek moterys sutinka – pirmoji meilė buvo ta, po kurios prireikė daugiausiai laiko užsigydyti širdies žaizdoms. Vienas iš keturių apklaustųjų teigia niekada iki galo taip ir neatsitiesęs po nelaimingos pirmosios meilės.

Be to, vyrai dažniau nei dailiosios lyties atstovės gailisi nutraukę santykius su pirmąja mergina. Moterys dažniau yra patenkintos savo sprendimais meilės fronte ir pragmatiškiau vertina laimės pojūtį.

Dailiosios lyties atstovės dažniau ir intensyviau ieško informacijos apie savo buvusįjį, pavyzdžiui internete, jas taip pat domina, su kuo buvęs mylimasis susitikinėja dabar.

Beveik vienas ketvirtadalis britų apie savo pirmąją meilę pagalvoja mažiausiai kartą per savaitę. Be to, tie, kurie vis dar ieško antrosios pusės, į prisiminimus grimzta dar dažniau. Ketvirtadalis britų taip pat mano, jog niekada gyvenime nėra mylėję.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)