Trumpai priminsiu, jog celiulitas - tai poodinio sluoksnio uždegimas, specifinis riebalinio audinio pokytis, dėl kurio odos paviršiuje atsiranda smulkių kauburėlių, primenančių apelsino žievelę.

Dažniausiai celiulitas atsiranda ant klubų ir šlaunų (vidinėje, išorinėje ir užpakalinėje dalyje), pilvo, kelio sąnarių vidinėje pusėje, bet pasitaiko ir ant rankų ( žastų vidinėje pusėje), net nugaros apatinėje dalyje, viršutinėje (po mentėmis) ar krūtinės.

Anksčiau buvo manoma, kad celiulitas – vien tik moterų problema, deja, tenka pripažinti, kad kartais celiulitas gali išryškėti ir vyrams ant pilvo ar net pakaušio.

Celiulitas progresuoja labai lėtai. Bet pasirūpinti reguliaria prevencija – labai svarbu, nes be tinkamos odos priežiūros jis vystosi nesustabdomai ir smarkiai pažeidžia odos išvaizdą.

Trenerė Aistė Alūzaitė jums pataria rūpintis savimi. Labai svarbu palaikyti fizinį aktyvumą. Stenkitės atrasti laiko reguliariam sportui, mažiausiai tris kartus per savaitę. Sportuojant mažėja riebalinis sluoksnis, stangrėja raumenys.

Taip pat nereikia pamiršti, kad sportuojant greitėja kraujo apytaka, skatinamas limfos drenažas. Reikėtų apriboti riebalų, angliavandenių kiekį, svarbu vartoti daugiau ląstelienos, vengti aštrių patiekalų.

Atlikite kontrastinį dušą, masažuokite kūną šepečiu arba trinkite sausą – ir viena, ir kita skatina kraują ir limfą geriau cirkuliuoti. Veiksmingas vakuuminis masažas.

Labai svarbu gerinti laikyseną. Dėl netaisyklingos laikysenos atsipalaiduoja pilvo raumenys, klubai atsikiša į priekį, užspaudžiamas kirkšninis kanalas, todėl sutrinka normalus veninio kraujo bei limfos nutekėjimas ir kojų audiniuose pradeda kauptis skystis. Todėl labai svarbu atkreipti dėmesį į taisyklingą laikyseną ir sėdėseną.

Užkirsti kelią celiulitui jums padės aktyvus gyvenimo būdas, reguliarus sportas ir visavertė mityba.

Siūlome išbandyti trenerės Aistės Alūzaitės anticeliulitinę treniruotę kartu su „Judam kartu“.