Ką svarbu prisiminti?

Nepatingėkite išmokti kelis žodžius šalies, į kurią norite keliauti, kalba. „Sveiki“, „ačiū“, „iki pasimatymo“, pasakyti vietine kalba, gali padaryti stebuklus: nuo puikių nuolaidų iki nemokamo apgyvendinimo ar pietų.

Jei keliaujate savarankiškai, nereikėtų imti su savimi didžiulių lagaminų. Geriau apsiriboti patogiu krepšiu. Tuomet nereikės atskirai mokėti už bagažą lėktuve, o ir galėsite laisviau judėti.
Jei radote nakvynę per svetingumo puslapius, geriau pasiimkite miegmaišį, nepamirškite ir suvenyrų šeimininkams.

Kelionės metu geriau atsisakyti aukštakulnių batelių. Rinkitės patogią avalynę be kulnų. Kas žino, kiek reikės vaikščioti pėsčiomis?

Jei turite nesunkų nešiojamą kompiuterį ar planšetę, pasiimkite. Nemokamas internetas dabar yra kone kiekvienoje kavinėje, o dažnai - ir centrinėse miestų aikštėse. Tai leis jums pakoreguoti maršrutą ar išsisaugoti informaciją apie savo kelionę.

Atskiras niuansas - SIM kortelė. Tarptautinio mobiliojo ryšio kainos labai didžiulės, taigi norėdami likti pasiekiami galite pasinaudoti vietiniu mobiliuoju ryšiu arba įsigyti tarptautinę turistinę SIM kortelę su vienu tarifu, galiosiančiu daugelio šalių teritorijose.

Važiuodami į kitas šalis, būtinai sužinokite apie jas kuo daugiau informacijos. Turistai dažnai vertinami neigiamai, nes atvažiavę į kitą kultūrą elgiasi kaip namie. Įstatymai visur skirtingi, kaip ir tradicijos, papročiai, įpročiai. Išvengsite nereikalingų problemų, jei sužinosite, ką galima ir ko negalima daryti svečioje šalyje.

Būtinai susidarykite sąrašą įžymių vietų, kurias norite pamatyti. Susidarykite preliminarų kelionės planą, kad paskui nesigailėtumėte, jog kažkur nespėjote.

Žemėlapis - geriausias būdas orientuotis nepažįstamoje vietoje, taigi jo nepamirškite. Nemokamų žemėlapių galite rasti oro uostuose ir stotyse.

Būtinai pabendraukite su draugais, kurie jau keliavo savarankiškai. Ir patys pasidalinkite savo patirtimi po kelionės.

Ir pagaliau paskutinis patarimas: jei kažkas buvo ne taip, nesisielokite ir nepanikuokite. Kaip rodo praktika, situacijų be išeities nebūna - būna tik netikėti ir nepamirštami nuotykiai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)