Antradienį Kauno apygardos teisme buvo paskirtas taikomasis posėdis, tačiau Z. Birštonas į teismą neatvyko. Buvusiam teisėjui nebuvo įteiktas šaukimas į teismą.

R. Kačinauskas įsitikinęs, kad Z. Birštonas vengia teismo posėdžių. Tačiau Kauno apygardos teismo kolegija nusprendė paskirti dar vieną taikomąjį posėdį vasario 13-ąją.

DELFI primena, kad didelio susidomėjimo sulaukusi istorija įvyko 2011 metų kovo 23-ąją. Tuomet Vilniaus apygardos teisme Z. Birštonas turėjo nagrinėti R. Kačinausko bylą dėl pasipriešinimo policijai.

„Betmenas“ tikina, kad teismo salėje nesulaukė Z. Birštono ir užėjo į šio kabinetą pasiteirauti, ar įvyks posėdis. Kabinete tvyrojo alkoholio kvapas, teisėjas, apsivilkęs mantiją, sėdėjo prie stalo, ant kurio buvusi taurelė. Z. Birštonas ėmė keiktis, koneveikti R. Kačinauską. Vėliau policija nustatė, kad teisėjas buvo neblaivus (0,56 promilės).

Vedamas teismo laiptais teisėjas nugriuvo, o išėjęs į lauką svirduliavo, jį filmuojantį operatorių išvadino „šūdo gabalu“, keikėsi rusiškais keiksmažodžiais, svirduliavo, jį reikėjo prilaikyti.

„Betmenas“ už įžeidimą prašo žalos atlyginimo.

Praėjus penkioms dienoms po įvykio Z. Birštonas buvo atleistas.