Kad būtumėte laimingesni, produktyvesni ir sveikesni, pateikiame sąrašą dalykų, kurių nereikėtų toleruoti.

Nesveikas gyvenimo būdas. Sveikesnis gyvenimas būtinas kovojant su stresu ir siekiant harmonijos. Pradėkite nuo mažų pokyčių – šie vėliau pavirs didžiuliais rezultatais.

Neveiklumas. Žmonės dažnai jaučiasi užstrigę dėl baimės, kaltės jausmo ar tiesiog nežinodami, kuriuo keliu pasukti. Kad pasiektumėte didesnių tikslų, pradėkite nuo mažų žingsnių. Jei jūsų tikslas atrodo milžiniškas ir nepasiekiamas, suskaidykite jį į mažus žingsnelius ir pradėkite veikti.

Negatyvumas. Šiuolaikiniame pasaulyje išsilaikyti nelengva, juolab kad kasdien mus pasiekia negatyvi informacija. Atsakykite į negatyvą humoru. Tyrimai rodo, kad humoras sustiprina imuninę sistemą, mažina skausmą ir stresą. Kadangi humoras kuria teigiamas emocijas, jis taip pat gali padėti sumažinti pykčio, depresijos, nerimo jausmus.

Netvarkingumas. Netvarkingumas – kliūtis produktyvumui. Jei nuolat sakote, kad neturite laiko padaryti to ar ano, susikurkite dienotvarkę ir planuokite savo laiką. Michaelo Gerber knyga „E-Myth“ puikiai nusako sistemų svarbą verslo pasaulyje. Ši mintis pritaikoma ne tik versle.

Chroniškas stresas. Pasak Catalyst darbo ataskaitos, 75-90% visų vizitų pas gydytojus yra susiję su nusiskundimais stresu. Be to, 68% darbuotojų yra tiek nukamuoti streso, kad jie jaučiasi itin išvargę ir netekę kontrolės. 44% darbuotojų praranda vieną ar daugiau produktyvių valandų per dieną dėl streso. Ataskaitoje teigiama, kad daugelis darbuotojų jaučia stresą šiose keturiose pagrindinėse srityse: darbo krūvio, tarpasmeninių problemų, darbo saugumo ir darbo/gyvenimo balanso. Be darbo, daugelis žmonių dar rūpinasi savo senstančiais tėvais ar chroniškai sergančiais vaikais.

Tobulumo siekis. Ar tarp jūsų vertybių yra siekis nuolat būti tobulam? Būtent tokia vertybė kalta dėl nuolatinio atidėliojimo, nenoro išgirsti kitų nuomonę ir būti sukritikuotam, tendencijos save ir kitus vertinti pagal labai aukštus standartus. Užuot siekę tobulumo, kas neįmanoma, pasistenkite tiesiog dirbti taip gerai, kaip galite. Susitelkite į tikslus, o ne į tobulumo paieškas.

Kitų nuomonė apie jus. Ak, tas laikas ir energija, kurią iššvaistome rūpindamiesi, ką kiti žmonės galvoja apie mus. Ar tinkamai apsirengiau, ar gerai kalbėjau, ar protingai padariau. Nustokite rūpintis. Atkreipkite dėmesį į tai, ko patys norite ar nenorite. Artimųjų ir kolegų nuomonė yra svarbi, tačiau pasitikėkite savo pačių sprendimais.

Nekenčiamas darbas. Gallup duomenimis, JAV daugiau nei 300 milijardų dolerių kasmet prarandama dėl nepakankamo domėjimosi darbu. Jei dėl aplinkybių kol kas darbo keisti negalite, pasistenkite bent jau pozityviai nusiteikti permainoms.

Finansinis neraštingumas. Mes visi žinome, kaip svarbu taupyti ir planuoti finansinę ateitį, tačiau daugumai mūsų finansų pasaulis yra tamsus miškas. Tačiau gilinti savo žinias būtina. Galite pasitelkti į pagalbą knygas, interneto blogus, kreipkitės į specialistus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)