Nepaisant to, kad per Antrąjį pasaulinį karą buvo sugriauta 85 proc. miesto, čia gausu senų pastatų ir rūmų. Kai kurie sugriauti pastatai ir kvartalai, pavyzdžiui, Karališkoji pilis ir senamiestis, buvo kruopščiai atstatyti ar restauruoti.

Būdami Varšuvoje privalote apsilankyti Kultūros ir mokslo rūmuose. Šis 230 metrų aukščio sovietinio stiliaus pastatas dar vadinamas „Stalino dovana“ Lenkijos žmonėms. Nuo apžvalgos aikštelės, kuri yra 30-ajame aukšte, atsiveria nuostabi miesto panorama.

Eidami link Vertybinių popierių biržos pastato, galite nusistebėti, ką žiedinės sankryžos viduryje veikia palmė ir ar ji tikra. Ne. Tai meno kūrinys su humoristine potekste.

Lazienki parko ir rūmų kompleksas

Lazienki parko ir rūmų kompleksas yra vienas nuostabiausių tokio tipo kompleksų Europoje. Šiame XVII a. pab. įkurtame parke yra daug įdomių architektūrinių paminklų, kurių svarbiausias – „Rūmai ant vandens“. Tai buvo paskutiniojo Lenkijos karaliaus Stanislovo Augusto Poniatovskio vasaros rezidencija, garsėjusi „Ketvirtadienio vakarienėmis“.

Vilanovo parko ir rūmų kompleksas

Vilanovo rūmai kadaise buvo karaliaus Jono III Sobieskio vasaros rezidencija. Vėliau čia gyveno Augustas II ir kitos aristokratų šeimos. Tai nuostabus didingojo baroko pavyzdys ir buvusios Respublikos didybės liudininkas. Rūmus supa didžiuliai dviejų lygių itališki sodai ir romantiškas angliško stiliaus parkas. Čia vyksta svarbūs kultūriniai renginiai ir koncertai. Buvusiose arklidėse įsikūręs Plakatų muziejus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)